Veteranen – Hoe krijg ik een VA-lening

Een van de belangrijkste dromen van militairen is om hun families een comfortabel huis te bieden. Als zodanig heeft de regering de veteraan- of VA-lening ontworpen – een programma dat militaire mannen ten goede zal komen bij de vervulling van deze droom die in feite is verweven in de ultieme Amerikaanse droom om elke Amerikaan een comfortabel huis te bieden om te leven. Hier zijn enkele tips over hoe veteranen een dergelijke lening kunnen krijgen.

Weten of je in aanmerking komt

Veteranen, mensen in actieve dienst of leden van de Nationale Garde of geselecteerde reserves kunnen een VA-lening aanvragen, in afwachting van de vaststelling van geschiktheid. Om te bepalen of aanvragers in aanmerking komen, moet men een naar behoren ingevuld VA-formulier 26-1880 samen met een bewijs van betekening indienen. De geschiktheid wordt meestal 10 dagen na indiening bepaald.

Huis naar keuze inspecteren

Er zijn veel soorten huizen die u kunt kiezen, maar u hoeft natuurlijk alleen degene te selecteren die het beste bij uw voorkeuren, behoeften en levensstijl past. De keuzes kunnen uw besluitvorming bemoeilijken. Maar u kunt altijd hulp zoeken bij vastgoedprofessionals met een vergunning van uw deelstaatregering. Ze kunnen betaalbare prijsklassen bepalen en kunnen u helpen bij het plannen van huisbezoeken om het huis te inspecteren en te zien wat er voor u en uw gezin is.

lening aanvraag

Soms kunnen de verkopers van de kopers eisen dat ze een voorafgaande goedkeuring van de veteraan woninglening overleggen. Dus om ervoor te zorgen dat alles naadloos verloopt, wilt u misschien een voorafgaande goedkeuring verkrijgen, zelfs voordat u deals sluit. Voor sommige verkopers betekent het verzoek om voorafgaande goedkeuring van de lening serieuze interesse bij de verkoop van het onroerend goed.

Het te koop staande huis laten taxeren

Home taxatie is ook nodig om gebruik te maken van een veteraan woningkrediet. In sommige staten wordt de voorafgaande goedkeuring afgegeven samen met een controlenummer voor de geldschieter om de voortgang van de beoordeling en de status van de leningaanvraag bij te houden. De belangrijkste reden waarom taxatie nodig is, is om te bepalen of de prijs van het huis voldoende zal zijn als onderpand voor de gevraagde lening.

U moet er rekening mee houden dat de VA-lening is ontworpen zonder aanbetalingsregeling. De overheid vertrouwt op uw eerlijkheid en betrouwbaarheid om de maandelijkse contributie van de veteraanlening terug te betalen. Dit is een erkenning van de onbaatzuchtige inspanningen van u en degenen in uw uniform om het land, zijn territoria, grenzen, middelen, bezittingen, belangen en zijn mensen te dienen en te beschermen.

Nadat alle bovenstaande stappen zijn voltooid, wordt u geacht in aanmerking te komen voor het verkrijgen van de lening. Met de hulp van een verzekeringsagent sluit u eindelijk de deal en voltooit u de verzekeringsclausules om zowel de verkoper als de nieuwe eigenaar te beschermen tegen schade en verliezen. Alle documenten worden dan opgenomen in openbare registers.