FINANCIEEL.com

Fiets mee op vakantie? Check je reisverzekering!

Fiets mee op vakantie? Check je reisverzekering!

Als je van plan bent om je fiets mee te nemen op vakantie, is het verstandig om te controleren of je reisverzekering voldoende dekking biedt. Nederlanders zijn fervente fietsers en nemen graag hun fietsen mee op reis, maar het is belangrijk om te weten wat er gedekt is in geval van schade of diefstal.

### Dure fiets
Als je een dure fiets hebt, is het essentieel om te controleren of je reisverzekering voldoende dekking biedt. Sommige verzekeraars bieden een bagagedekking voor fietsen tot wel €3000, terwijl anderen beperktere dekking bieden. Hier zijn enkele verzekeraars die een bagagedekking van minimaal €1000 voor fietsen aanbieden:
– ABN Amro
– Allianz Global Assistance
– Anker (Doorlopende Reis Optimaal)
– ANWB (Doorlopende Reisverzekering Optimaal)
– Hema
– InShared
– Interpolis
– Klaverblad
– Unigarant (Doorlopende Reisverzekering Uitgebreid)

Let op! Bij sommige verzekeraars geldt de maximale vergoeding niet per persoon maar per polis. Zeker bij de Allriskverzekeringen van Aegon is de vergoeding van €250 zeer beperkt.

### Overlap met fietsverzekering
In de meeste gevallen biedt een fietsverzekering wereldwijde dekking, waardoor het vaak niet nodig is om extra dekking af te sluiten bij je reisverzekering. Echter, het is belangrijk om te controleren of je fietsverzekering ook pechhulpverlening biedt, aangezien dit doorgaans beperkt is tot de Nederlandse grens en soms net daarbuiten.

Het is verstandig om je reisverzekering te vergelijken om geld te besparen en de verzekering te kiezen die het beste bij je past.

Voor meer financieel nieuws en tips, blijf op de hoogte door je in te schrijven voor onze gratis e-mails. Zo blijf je op de hoogte van nieuws, acties en tips, bespaar je geld, voorkom je een miskoop en weet je wat jouw rechten zijn als consument.

Gerelateerde onderwerpen

Faillissement van reisorganisatie en je geld terugkrijgen

Klacht over je reisverzekeraar

Dekking camera verschilt bij reisverzekeringen

Tips voor je reisverzekering

Tips: reisverzekering gebruiken