FINANCIEEL.com

Juridische hulplijnen

Juridische hulplijnen

Juridische Hulplijnen

Zelfs als je geen rechtsbijstandsverzekering hebt, zijn er diverse juridische hulplijnen beschikbaar. Voorbeelden hiervan zijn juridische steun via de Financieel.com, een vakbond, onafhankelijke (prepaid) juridische hulp, en advies of hulp via een vereniging.

In 4 Stappen naar een Oplossing

Heb je een geschil met een bedrijf? Probeer dan het 4-stappenplan van de Financieel.com. Ken je rechten, verzamel bewijs, dien een klacht in en onderneem verdere (juridische) stappen. Je kunt hier meer lezen over wat je kunt doen als je in een conflict zit.

Hulp via de Financieel.com

Je kunt ook hulp inschakelen van de Financieel.com. Onze afdeling Geld & Recht staat klaar om je te helpen met financiële tips en krachtig juridisch advies. Voor een bedrag vanaf €7,50 per maand krijg je direct en ongelimiteerde hulp van onze experts, compleet met persoonlijke (klachten)brieven. In een notendop: waar het op neer komt is financiële hulp en juridische hulp: ontvang onbeperkt advies van onze experts voor al je vragen. Directe hulp: we starten meteen met je vragen zodra je lid wordt. Bespaar maandelijks geld: krijg overstaphulp en bespaaradviezen waar je daadwerkelijk iets mee kunt. Wil je meer weten? Bekijk alle informatie over Geld & Recht.

Zelf Klagen

Als je telefonisch contact opneemt over de klacht, noteer dan met wie je hebt gesproken en onthoud het directe telefoonnummer. Leg eerst altijd zelf de klacht voor aan de verzekeraar. Maak duidelijk waarom je ontevreden bent, wat voor oplossing je wilt en binnen welke termijn. Gebruik een voorbeeldbrief van de Financieel.com (voor leden met het pakket Geld & Recht of Volledig en Vertrouwd). Lees verder om te weten hoe je zelf succesvol kunt klagen.

Juridische Hulplijnen

Heb je geen succes met het zelf klagen? Dan zijn er verschillende juridische hulplijnen die je kunt inschakelen.

No Cure No Pay

Bij een ‘no cure, no pay’-systeem kun je overeenkomen dat je niets betaalt als er geen verloren rechtszaak is. Bij winst zal je advocaat wel een hoger uurtarief rekenen dan normaal, waardoor je uiteindelijk meer betaalt. ‘No cure, no pay’ is niet verstandig als de uitkomst van je zaak praktisch zeker is. De kosten zullen vaak aanzienlijk hoger uitvallen dan bij een standaard uurtarief. Is er een grote kans dat je geen schadevergoeding ontvangt? Dan is ‘no cure, no pay’ een goede optie. Als je de zaak verliest, ben je tenminste geen kosten aan advocaten kwijt. Win je de zaak, dan heb je op zijn minst nog een voordeel.

Meld je aan voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, acties en tips. Op deze manier kun je geld besparen, een miskoop voorkomen en je leert meer over jouw rechten als consument. Voor het aanmelden, vul gewoon je e-mailadres in. We detailleerden in onze privacyverklaring hoe we met je persoonlijke gegevens omgaan en hoe we je e-mails personaliseren. Je kunt je altijd afmelden.

Gerelateerde onderwerpen

Advocaatkosten terugkrijgen

Autoverzekering geweigerd wat nu

Inschakelen van een advocaat

Wat kost een advocaat

Alles in 1 verzekeringspakket

Andere opties voor rechtsbijstand