FINANCIEEL.com

Voorkomen van waterschade

Voorkomen van waterschade

Waterschade voorkomen
Water‍ is een veelvoorkomende bron van ​schade aan je huis ⁣en spullen.‍ Deze ‌schade is lang‍ niet altijd gedekt op je opstal- of inboedelverzekering. Gelukkig kun je zelf veel ⁢doen ​om ⁣waterschade te voorkomen. Robin​ van Financieel.com, expert op het gebied van​ Geld & Verzekering, geeft enkele tips.

Maatregelen om​ waterschade te voorkomen

Het is belangrijk om proactief te zijn en maatregelen‍ te nemen ⁤om waterschade te voorkomen. Dit kan zowel binnenshuis als buitenshuis.

In huis

Plaats ⁢een waterslot tussen de kraan en je (vaat)wasmachine. Dit kan helpen ⁢om ​waterschade te voorkomen als⁤ er iets misgaat met de machine. Als je huis een kelder heeft, overweeg dan om daar een waterdetector te plaatsen. Deze kan alarm slaan bij een overstroming,‍ waardoor je snel actie kunt ondernemen.

Het is ook belangrijk om regelmatig de kitranden in de badkamer, keuken en wc te controleren en ze op tijd ​te vervangen. ​Een⁣ verzekeraar kan het‍ anders zien als achterstallig onderhoud, wat kan leiden tot problemen bij het indienen van een claim.

Om te voorkomen dat de leidingen bevriezen, is ⁢het raadzaam om de verwarming​ op minimaal ⁢15 graden te houden.

Buitenshuis

Buitenshuis zijn er ook⁣ verschillende maatregelen die je kunt nemen.‍ Maak bijvoorbeeld regelmatig je ‍dakgoten schoon zodat de waterafvoer ⁤niet ‌verstopt raakt door bijvoorbeeld‍ bladeren.⁣ Dit kan leiden tot wateroverlast en uiteindelijk tot schade aan je huis.

Zorg ook voor ‘groen’ ‌in‌ je tuin. Dit kan helpen om overtollig water op te⁢ nemen en te voorkomen dat het water zich ophoopt en schade veroorzaakt.

Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel ⁢deze maatregelen kunnen helpen om waterschade te voorkomen, ze niet ⁢alle risico’s volledig kunnen elimineren. Het is altijd een goed idee om een passende‌ verzekering‍ te hebben voor het geval ​er toch iets misgaat. Jorrit van Financieel.com kan je hier meer over vertellen.in. Met alleen tegels of andere verharding kan het water niet in​ de bodem wegzakken. Plaats een regenton in de tuin. ⁣Op deze manier voorkom je dat het riool overbelast raakt en regenwater richting je huis stroomt. Laat ’s winters de ⁢buitenkraan leeglopen en sluit deze af.

Meld schade ​bij verzekeraar

De meeste verzekeraars vergoeden niet of ⁢minder als je de schade zelf herstelt.​ Meld de​ schade daarom altijd eerst⁣ bij je verzekeraar. Dit kan ook het eigen risico drukken.

Let op: Robin van Financieel.com of Jorrit van Financieel.com geven zelf geen advies. Het is altijd belangrijk om ​zelf​ goed onderzoek te doen en indien nodig professioneel advies in te winnen.

[ad_2]

Gerelateerde onderwerpen

Verzekeren van eigenaarsbelang luxe appartement

Woningbrand wat moet je doen

Alles in 1 verzekeringspakket