FINANCIEEL.com

Veelgestelde vragen over de verlenging van rijbewijzen

Veelgestelde vragen over de verlenging van rijbewijzen

Veelgestelde vragen over verlenging rijbewijzen

Automobilisten wiens rijbewijs is verlopen door de lange wachttijden bij het CBR, mogen sinds 1 december weer autorijden. Kunnen zij met hun tijdelijk verlengde rijbewijs weer overal de weg op? En hoe zit het met compensatie van extra gemaakte kosten in de afgelopen maanden? Wij beantwoorden de veelgestelde vragen.

Situatie bij het CBR

Het CBR heeft de eigen bedrijfsvoering al maandenlang niet op orde. Hierdoor konden rijbewijzen van duizenden automobilisten niet worden verlengd en werden deze ongeldig. Ook zijn er vertragingen ontstaan bij het afleggen van rijexamens door aankomend automobilisten.

Met ingang van 1 december zijn de verlopen rijbewijzen van 75-plussers automatisch met maximaal 1 jaar verlengd.

Veelgestelde vragen

Standpunt van de Financieel.com

Let op: Financieel.com geeft zelf geen advies. De informatie in dit artikel is gebaseerd op de expertise van Robin van Financieel.com en Jorrit van Financieel.com.We vechten voor een genereuze compensatieregeling voor benadeelde automobilisten. Momenteel onderzoeken we mogelijkheden voor een regeling om compensatie (collectief) af te handelen. Daarnaast zijn we van mening dat het CBR de komende weken snel moet werken aan het wegwerken van de opgelopen achterstanden. Ondanks de tijdelijke verlenging zijn er nog steeds beperkingen voor deze groep automobilisten, zoals het niet kunnen rijden in het buitenland.

Lees ook

Auto verzekeren zonder rijbewijs Coulance bij verlopen rijbewijs

Let op: Robin van Financieel.com of Jorrit van Financieel.com geven zelf geen advies. Het is belangrijk om zelf goed onderzoek te doen en indien nodig professioneel financieel advies in te winnen voordat je financiële beslissingen neemt.

De informatie in dit artikel is bedoeld om je te helpen begrijpen hoe de compensatieregeling voor gedupeerde automobilisten werkt en wat de mogelijke gevolgen zijn van de opgelopen achterstanden bij het CBR. Het is geen vervanging voor persoonlijk advies of begeleiding.

We hopen dat dit artikel je helpt om een beter inzicht te krijgen in de situatie en je helpt bij het nemen van geïnformeerde beslissingen. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met een professionele financieel adviseur.

Gerelateerde onderwerpen

Ongeval met de auto in het buitenland

Rechtsbijstandsverzekering voor de auto

Schade aan auto door vandalisme

Auto total loss waar moet je op letten

Recht op contra expert bij autoschade