Verschillende soorten leningen

Leningcontracten zijn er in verschillende vormen en voorwaarden. Het varieert van een eenvoudige promesse tussen vrienden en familieleden tot meer complexe leningen zoals auto-, betaaldag-, hypotheek- en studieleningen. Ongeacht het type, elke lening zal worden beheerst door beleid en richtlijnen om klanten te beschermen tegen ongunstige praktijken zoals buitensporige rentetarieven. Bovendien moeten de lengte van de lening en de standaardvoorwaarden duidelijk worden beschreven om verwarring of mogelijke juridische stappen te voorkomen.

Als u geld nodig heeft voor een zeer belangrijk item of misschien om uw leven beter beheersbaar te maken, is het een must dat u bekend bent met alle soorten leningen die voor u beschikbaar kunnen zijn tegen de verschillende voorwaarden die u kunt verwachten .

Verschillende soorten leningen

Er zijn verschillende soorten leningen die een bepaald gebruiksdoel hebben. Ze kunnen variëren door de tijdsduur, door wanneer betalingen verschuldigd zijn, door hoe rentetarieven worden berekend en door een aantal andere factoren.

Hypotheken – Deze worden door banken gedistribueerd om consumenten in staat te stellen huizen te kopen die ze niet vooraf kunnen betalen. Deze wordt gekoppeld aan uw woning. Dit betekent verder dat wanneer u deze niet betaalt, uw eigendom wordt afgeschermd. Dit heeft, in tegenstelling tot alle andere soorten leningen, de laagste rente.

Leerling – Deze worden aangeboden aan universiteitsstudenten samen met hun gezin om de kosten van het hoger onderwijs te dekken. Over het algemeen zijn er 2 hoofdtypen studieleningen: leningen die door de overheid worden gefinancierd en leningen van particuliere geldschieters. Experts zeggen dat de eerste optie beter is, omdat deze gepaard gaat met veel lagere rentetarieven en betere terugbetalingsvoorwaarden.

persoonlijk – Deze kunnen worden gebruikt voor eventuele persoonlijke uitgaven. Deze optie heeft geen specifiek doel. Het is om deze reden dat velen zich aangetrokken voelen om een ​​dergelijke aanvraag in te dienen. De voorwaarden van dit type lening zijn sterk afhankelijk van uw kredietgeschiedenis.

Klein bedrijf – Dit wordt vaak toegekend aan ondernemers of aan aspirant-ondernemers om hen te helpen bij het opzetten of uitbreiden van hun onderneming. De opties voor leningen voor kleine bedrijven zijn sterk afhankelijk van de behoeften van uw onderneming.

Auto of auto – Dit is vrij gelijkaardig met hypotheken aangezien het aan uw bezit is gebonden. Ze zullen u helpen een bepaalde auto te betalen; u loopt echter het risico de auto te verliezen als u betalingen mist. Auto- of autoleningen kunnen rechtstreeks door een bank of door de autodealer worden aangeboden. Hoewel degenen die via de dealer worden aangeboden enigszins handig zijn, moet u er rekening mee houden dat ze meestal meer kosten.