Verschillende dingen die u kunt doen met een persoonlijke lening

Sinds het begin van de 20e eeuw is de vraag naar leningen jaar na jaar snel gegroeid. De toename van kredietverstrekkers in de markt levert een enorme bijdrage aan deze groei. De klant van tegenwoordig is slim en de vooruitgang in de digitale industrie heeft ervoor gezorgd dat de gemiddelde klant goed gelezen en geïnformeerd is.

Eerder om een ​​persoonlijke lening te gebruiken, zou de klant rennen naar de kredietverstrekker met de laagste rente. Vandaag is het scenario drastisch veranderd. Banken vermaken klanten met een goede kredietscore en bieden hen betere deals en aanbiedingen voor de door hen afgesloten leningen. Daarom zou een persoon altijd zijn / haar financiële profiel sterk moeten houden.

Hoe past een persoonlijke lening in deze vergelijking?

Een persoonlijke lening wordt door een persoon afgesloten om te voldoen aan kortetermijnverplichtingen die hun onmiddellijke aandacht vereisen. U kunt ook gebruik maken van deze lening voor medische of algemene noodsituaties. Collegegeld, creditcardrekeningen, aanschaf van een duur gadget, reizen naar nieuwe plekken etc. Dit zijn de verschillende dingen die je kunt doen met een persoonlijke lening. Maar er is nog een ander gebruik van deze lening en dat gebruik is om uw financiële profiel te versterken.

Ja, u kunt uw kredietscore verbeteren en daarmee uw financiële profiel versterken door een persoonlijke lening af te sluiten en deze op tijd terug te betalen zonder enige wanbetaling. Laten we een hypothetisch voorbeeld nemen;

Johnny Kane is een getrouwde man die met zijn vrouw en kind in een gehuurd appartement woont. Hij wil over een paar jaar een eigen appartement kopen, in de buurt van de school van het kind en zijn werkplek. Terwijl hij controleert op mogelijke woningkredieten van verschillende kredietverstrekkers, realiseert hij zich dat hij, alleen omdat zijn kredietscore laag is, een woninglening krijgt tegen een hoger tarief. Johnny besluit er dan iets aan te doen.

Hij komt erachter dat zijn kredietscore zwak is en daarom kan geen enkele bank instaan ​​voor zijn geloofwaardigheid. Dus als hij een lagere rente op een lening wil, zal hij zijn credit score moeten verbeteren. Johnny vraagt ​​een persoonlijke lening aan bij een bank voor een periode van 2 jaar. De rente is hoog en het geleende bedrag is 100.000 roepies. Johnny realiseerde zich dat de voordelen van het terugbetalen van deze lening zonder wanbetalingen zijn credit score zullen verbeteren. Hij betaalt de lening af zonder wanbetalingen. Een paar jaar later, wanneer hij een woninglening aanvraagt, krijgt hij een betere rente dan voorheen, alleen omdat zijn kredietscore nu is verbeterd en zijn financiële profiel sterk is.

Zo kunt u met een persoonlijke lening uw financiële profiel verbeteren. Banken bieden hun beste deals en aanbiedingen aan klanten met een goede kredietscore, omdat het laat zien dat u de lening kunt terugbetalen zonder dat u in gebreke blijft.