Verlaag uw APR voor een snellere consolidatie van creditcardschulden

Veel mensen vinden het tegenwoordig elke maand een worsteling om meer dan het minimumbedrag op de creditcards te betalen. Beschrijft dit uw huidige financiële situatie? Als dit het geval is, is het een optie om te overwegen om al uw creditcardschulden te consolideren met een lening. Er zijn andere opties en afhankelijk van uw geldbeheerplan is het er een om goed naar te kijken om te overwegen.

Misschien wel de gemakkelijkste, samen met de meest gebruikelijke strategie om kredietschuld te verminderen, is om een ​​kaart met een lage rente te vinden en alle onbetaalde saldi over te dragen naar die ene kaart. Veel bedrijven in de kredietsector bieden inleidende of nulrentetarieven voor een bepaalde periode om u aan te moedigen saldi van winkelbetaalkaarten en andere creditcards op hun kaart over te schrijven.

Het is alleen maar logisch dat u, voordat u overboekingen doet en deze schulden consolideert, controleert of het totale uitstaande saldo op alle rekeningen onder de kredietlimieten van de kaart blijft.

Kies bij het zoeken naar een kaart een kaart voor saldooverdrachten met een laag APR (jaarlijks percentage). Het is belangrijk om de APR zo laag mogelijk te krijgen, zodat een groter deel van uw maandelijkse betaling naar het afbetalen van het onbetaalde saldo gaat en niet wordt opgeslokt door rentelasten. Er is een breed scala aan kaarten beschikbaar voor dit doel, zoek er een die 0% biedt voor saldooverdrachten gedurende 12 maanden, indien mogelijk voor schuldconsolidatie.

De 12 maanden zouden u voldoende tijd moeten geven om het uitstaande saldo af te werken op wat is overgedragen. U moet er alles aan doen om het saldo in de periode van 12 maanden af ​​te betalen, anders moet u mogelijk veel hogere rente betalen over de overboekingen. Zorg ervoor dat u de kleine lettertjes leest en consolideer uw kaarten NIET na de eerste periode op een kaart met hoge rentetarieven. Uw omstandigheden kunnen veranderen en worden gedwongen om rentetarieven te betalen die de resterende saldi dramatisch kunnen laten groeien. Zorg ervoor dat u een lage APR en een laag saldo-overdrachtskaarten als een optie bekijkt.

Persoonlijke leningen bieden een andere optie, maar zorg ervoor dat u begrijpt dat een lening van een vriend of familielid uw relatie kan veranderen. Wees zeer voorzichtig en zet alles op schrift. Ook al is dit een informele afspraak, het opschrijven van de voorwaarden en betalingsgegevens kan later helpen bij eventuele misverstanden.

Non-profitorganisaties kunnen u ook helpen om betalingen te verminderen door namens u te onderhandelen met creditcardmaatschappijen, uw rente en mogelijke saldi te verlagen, allemaal zonder toevlucht te nemen tot een lening. Welke stappen u ook neemt, zorg ervoor dat u ze volledig begrijpt voordat u zich ertoe verbindt om uit de schulden te komen.