Verhoog uw rendement in een dalende markt

Als investeringsbankier ontmoette ik regelmatig een aantal professionele investeerders. Elk van deze pro’s had een unieke stijl en focus. Ze omvatten hedgefondsen, beleggingsfondsen, aasgierfondsen, geldmarktfondsen, schuldfondsen, vastgoedfondsen. En zelfs fondsen van fondsen!

Wat me altijd verbaast is een simpel feit. Er zijn meer beleggingsfondsen dan aandelen!

Dat is juist. Voor elk aandeel dat op de markten wordt verhandeld, is er ten minste en meestal meer dan één fonds. En al deze professionele investeerders hebben hetzelfde doel als jij en ik. We proberen allemaal geld te verdienen op de markt.

De meeste van deze fondsen gebruiken een hulpmiddel in hun arsenaal dat de individuele belegger niet heeft (tot nu toe als je slim bent). Deze professionele investeerders shorten veel vaker op de markt.

Shorten op de markt is eenvoudig van opzet, maar kan behoorlijk complex zijn. Een belegger kan short gaan op een enkel aandeel, een bepaalde sector of zelfs de hele markt. Het is duidelijk dat ze proberen hoog te verkopen en op een later tijdstip laag terug te kopen. Zo verdienen ze geld in een dalende markt.

Dus hoe doen ze het?

Er zijn verschillende manieren om short te gaan. U kunt aandelen lenen bij uw makelaar. . . als u een grote rekening heeft, geautoriseerd bent voor marge en uw makelaar u de aandelen wil lenen. Een andere manier om short te gaan op de markt is door putopties te kopen. Als u deze opties precies goed timet, is het winstpotentieel enorm, maar onthoud dat alle opties een vervaldatum hebben. Ten slotte zijn er ETF’s die zijn ontworpen om short te gaan op de markt.

Professionele beleggers nemen doorgaans een shortpositie in om een ​​van de volgende twee redenen. De eerste is het afdekken of beschermen van een investering die ze al hebben. De andere reden is om winst te maken.

Er is een groep fondsen die long-shortfondsen worden genoemd en die dit altijd doen. Deze fondsen nemen het geld dat ze beheren en beleggen in aandelen waarvan ze denken dat ze stijgen. Dan lenen ze geld en shorten ze op aandelen waarvan ze denken dat ze dalen.

Vaak besteden deze fondsen een vast bedrag aan elke positie. Sommige van de meer populaire long-short fondsen worden ook wel 100%/30% fondsen genoemd. Dit betekent dat ze long gaan met 100% van hun kapitaal en vervolgens nog eens 30% lenen om short te gaan op de markt. Het idee is dat er zelfs in een opgaande markt aandelen zijn die naar beneden gaan. Als ze in beide richtingen gelijk hebben, kunnen ze veel geld verdienen.

Dus hoe kan de individuele belegger hetzelfde doen zonder geld te lenen?

Tot nu toe was het voor de gemiddelde belegger moeilijk om zijn portefeuille te beheren als een long-short fonds. Maar nu zijn er een aantal nieuwe producten beschikbaar om dit te doen. Dus hoe ga je veilig short?

De gemakkelijkste manier die ik heb gevonden, is via korte ETF’s (soms worden ze inverse ETF’s genoemd). Dit nieuwe type ETF is ontworpen om in waarde te stijgen wanneer de markten dalen. Net als een aandeel kun je ze de hele dag kopen en verkopen. Nu is hier het beste deel. In tegenstelling tot het shorten van een aandeel, is er bij het kopen van een short ETF geen risico op een margestorting.

Voordeel is een van een aantal bedrijven die korte ETF’s creëert. Ik vind ze leuk omdat ze meer dan 35 verschillende korte ETF’s hebben. Ze hebben deze korte ETF’s in vier verschillende categorieën ingedeeld. De grootste groep zijn marktkapitalisatie-ETF’s waarmee u short kunt gaan op de Nasdaq 100, de Dow, de S&P 500 en een aantal Russell-indexen. Deze marktkapitalisatie-ETF’s zijn geweldig om te gebruiken wanneer de hele markt daalt.

Ze hebben ook ETF’s in beleggingsstijl waarmee u short kunt gaan op aandelen op basis van een bepaalde beleggingsstrategie. Deze kunnen worden gebruikt wanneer een strategie naar verwachting de komende maanden ondermaats zal presteren. Een derde categorie is de International ETF. U kunt short gaan op verschillende markten, waaronder de Xinhua China-markt, de Japanse markt en een aantal andere opkomende markten.

De laatste manier, en mijn persoonlijke favoriet, zijn de sector-ETF’s. Hier zie ik de grootste waarde voor individuele beleggers. Deze ETF’s geven u de mogelijkheid om short te gaan in een bepaalde sector. U kunt uitkiezen in welke sectoren u denkt dat ze de komende weken en maanden kunnen vallen en er gemakkelijk van profiteren.

Voordeel heeft momenteel 11 verschillende industrieën, waaronder consumentengoederen, financiën, gezondheidszorg, onroerend goed en technologie om er maar een paar te noemen.

Deze ETF’s zijn niet voor iedereen. Ze kunnen echter een opwindende manier zijn om het rendement van uw portefeuille te verhogen in een neergaande markt.