Veelgestelde vragen over bruiloftsmuziek

Wat voor soort muziek moet ik hebben voor mijn huwelijksreceptie?

U kunt een lied selecteren voor de ingang van het bruidsfeest in de receptieruimte. Het kan iets opbeurends zijn om het feest te laten beginnen! Of je zou een apart lied kunnen hebben voor de intocht van het bruidspaar, een romantisch lied dat van bijzondere betekenis is. Voor dinermuziek heb je een soort muziek nodig die niet te overheersend is, omdat je de feeststemming geleidelijk wilt opbouwen. Misschien houdt u van een jazztrio dat akoestisch kan optreden (d.w.z. niet versterkt) zodat u kunt praten en dineren.

Hoeveel aanbetaling is vereist om de datum te reserveren?

Het aanbetalingsbedrag om de datum te reserveren is 20%. De aanbetaling verplicht de muzikanten tot de datum, zodat eventuele tegenstrijdige verzoeken worden afgewezen.

Moet ik een DJ of live band inhuren op mijn bruiloft?

Dit is een persoonlijke beslissing, maar onze ervaring is dat de meeste restaurants en evenementenlocaties liever livemuziek hebben dan opgenomen. Als je sfeer wilt creëren, gaat er niets boven livemuziek. Als het een kleine bruiloft is, is een jazzduo erg zuinig en kan het het soort muziek spelen waar uw gasten zich prettig bij voelen. Niet iedereen houdt van dj’s omdat hun muziek maar een deel van het publiek aanspreekt. Jazzbands spreken jong en oud aan en zijn vaak de beste keuze als je het meeste publiek tevreden wilt stellen. Je kunt ze vragen om specifieke nummers te spelen, of je kunt het overlaten aan de bandleider die ’s avonds het publiek voorleest en inspeelt op muziekverzoeken.

Moet ik de artiesten van eten en drinken voorzien?

Bij optredens langer dan 3 uur tijdens de lunch- of dinerperiode is het gebruikelijk om non-alcoholische versnaperingen en een bescheiden 1-gangenmaaltijd voor de artiesten te voorzien om vermoeidheid te voorkomen. Dit blijft echter ter beoordeling van koppels.

Mag ik in een restaurant een live band hebben?

De meeste restaurants staan ​​livemuziek toe, maar u dient de locatie te vragen of er geluidsbeperkingen of sluitingstijden zijn. De meeste evenementenlocaties zijn geschikt voor live bands en dj’s.

Kan ik de band live horen optreden voor mijn bruiloft?

Sommige bands kunnen een optreden voorstellen waarop ze zullen optreden, dit is open voor het grote publiek. Praat hierover met de bandleider. U kunt ook een demo-cd aanvragen en getuigenissen lezen.

Hebben we een PA-systeem nodig voor toespraken en aankondigingen?

Als je live muzikanten inhuurt, kun je vragen of je hun microfoon en PA-systeem mag gebruiken. Dit wordt meestal aangeboden aan stellen tegen een kleine meerprijs. Het is belangrijk om een ​​draadloze microfoon te vragen, zodat mensen die toespraken houden de vrijheid hebben om door de zaal te lopen. Sommige ontvangstlocaties staan ​​het gebruik van hun eigen audiosysteem toe voor toespraken, maar de geluidskwaliteit is altijd beter wanneer deze door de band wordt geleverd, omdat ze de niveaus op hun mengpaneel tijdens toespraken zullen aanpassen om terugvouwen en ‘krijsen’ te voorkomen. Ze kunnen ook het volume aanpassen als de persoon die de toespraak houdt een stille prater is, terwijl u deze service niet krijgt bij het lenen van de geluidsapparatuur van de receptie.

Wat kan een live band bieden boven een DJ- of iPod-afspeellijst?

Sfeer, energie, uitstraling, veelzijdigheid, personalisatie, spanning en de juiste muziek op het juiste moment. Live jazzmuziek die rustig op de achtergrond wordt gespeeld, is bijna een vereiste voor cocktails en diner, en als het tijd is om te dansen, kan de band schakelen tussen stijlen, genres en decennia. Een goede liveband moet iedereen aan het dansen kunnen houden door nummers te kiezen die passen bij wat er op de dansvloer gebeurt. Een professionele band zal met u, uw huwelijkscoördinator (indien van toepassing), cateraars en locatiepersoneel samenwerken om ervoor te zorgen dat u en uw partner een onvergetelijke huwelijksdag beleven. Uw dag moet alles zijn wat u wenst, en het inhuren van bruiloftsprofessionals zal u beide zorgen verlichten die het gevolg kunnen zijn van het vertrouwen op familie of vrienden, of onervaren verkopers die misschien niet begrijpen of waarderen wat u nodig heeft.

De auteur, Scott Simpkins, is de muzikaal leider van Sydney’s #1 Wedding Jazz Band ‘Jazz Fever’. Ga voor meer hints en inspiratie voor bruiloftsmuziek naar de blog van Jazz Fever: http://jazz–fever.blogspot.com/