Van uw doel uw bedrijf maken Stap #1 – Uw doel ontdekken

Er bestaat niet zoiets als een “klein” klusje. Elke functie in onze samenleving helpt onze gedetailleerde technische levensstijl en welzijn. Van een winkelbediende tot een zakenman, elke functie is een ingewikkeld onderdeel van de matrix van onze wereld. We vertrouwen op deze functies zonder ons zelfs maar hun waarde of bijdrage aan onze dagelijkse activiteit te realiseren. Elke persoon heeft zijn plaats en elke persoon heeft zijn doel. De sleutel is ontdekken en de tijd nemen om erachter te komen wat jij precies bent om bij te dragen aan de wereld.

Wat nog uitdagender is, is dat we vaak worden gepresenteerd met meerdere rollen in ons leven, naast alleen ons ‘doel’. Wij zijn ouders, werknemers, echtgenoten en kinderen. Dit alles vraagt ​​tijd en moeite van ons dagelijks leven. Wat echter belangrijk is, is dat we onze tijd en onze rollen in evenwicht houden om ons doel en innerlijke vermogens te koesteren. Het kost tijd en moeite om je doelen en ambities te ontdekken, maar het is een zoektocht die niet onopgemerkt hoeft te blijven.

Een veelvoorkomend excuus om onze talenten niet te koesteren is dat we het te druk hebben met andere activiteiten. Terwijl we in werkelijkheid onze tijd en middelen misschien te veel hebben uitgebreid. Neem even de tijd om te gaan zitten en noteer wat in je leven je tijd kost. En nadat je die lijst hebt gemaakt, maak je een kolom en markeer je wat een prioriteit is, wat echt “moet” worden gedaan. Zorg ervoor dat u noteert hoeveel persoonlijke tijd u buiten al uw andere verantwoordelijkheden krijgt. Begin klein en kijk of je per dag minstens een half uur of een uur van je tijd aan jezelf kunt besteden zonder onderbrekingen. Gebruik deze tijd om het pad van je leven te evalueren. Doe je nu wat je graag zou willen doen? Zo ja, wat zou u kunnen doen om uw vooruitgang te bevorderen? Zo nee, wat wilt u doen?

Gebruik vrij denken in uw evaluatie. Vrij denken betekent dat er geen grenzen zijn. Je kunt dromen om alles te zijn wat je wilt zijn. Bedenk wat je zou willen doen, of je nu betaald hebt of niet. Bedenk waar jij je als persoon goed bij voelt. Misschien hou je van kunst of misschien werk je graag buiten. Vergelijk uw ambities met uw huidige levenssituatie. Ben je dicht bij je doelen of ben je ver weg?

Zodra u uw ambities hebt aangepakt, maakt u aantekeningen in een speciaal notitieboekje dat speciaal voor u is bestemd. Het is geweldig om te zien hoe je ideeën vorm krijgen wanneer ze op papier komen en het is ook een geweldige manier om je voortgang te bekijken op dagen dat je het gevoel hebt dat er geen is. Bovendien heb je ook een notebook nodig voor verdere stappen. Voel je vrij om dit notitieboekje te personaliseren en aantrekkelijk te maken voor jezelf.

Voel je niet schuldig dat je deze speciale tijd voor jezelf hebt genomen. Begrijp dat je toewijding aan jezelf zal weerkaatsen op anderen. Door jezelf te verbeteren, word je beter in alle rollen en verplichtingen die je hebt. Het is wanneer we stoppen om te luisteren naar ons ware zelf en de aard van ons leven dat we in staat zijn om overvloed te creëren in onze omgeving en de mensen om ons heen. Wat je doet is investeren in een persoonlijke stichting.

Als je maar een half uur of een uur per dag hebt, maak dan een lijst van wat je met die tijd wilt bereiken. Dus zodra de klok begint te tikken, bent u klaar om productief te zijn en aan uw doelen te werken. Timemanagement is vanaf het begin een goede gewoonte. Dus als je erachter komt wat je doel is, ben je klaar om elke minuut die je krijgt efficiënt te gebruiken.

Als je eenmaal weet waar je heen wilt of welke richting je op wilt in je leven, neem dan de tijd voor onderzoek… onderzoek… onderzoek. Onderzoek is een cruciaal onderdeel van het ontwikkelen van je loopbaanstrategie. Ga naar de bibliotheek of zoek online naar het onderwerp waarin u geïnteresseerd bent. Ontdek welke tools je nodig hebt om je doel te starten. Heeft u aanvullende opleiding of training nodig? Heeft u een zakelijke lening nodig? Of gebruik je je eigen persoonlijke middelen voor de opstart? Laat geldproblemen je vooruitgang niet tegenhouden. Onthoud dat kennis hier de valuta is. Er zijn manieren om uw doel te bereiken met weinig tot geen geld.

Onthoud dat doelen uit het echte leven werk uit het echte leven vergen. Natuurlijk hebben sommige mensen geluk, maar vaak moeten anderen zich echt inzetten voor hun succes. Sta open tijdens deze zelfevaluatieperiode en de rest zal volgen. Het belangrijkste is dat je geduld hebt met jezelf zoals je geduld zou hebben met een ander. Ten tweede is doorzettingsvermogen essentieel in de formule voor succes. Je moet bereid zijn om vanaf de eerste dag een serieuze verbintenis aan te gaan met jezelf. Je ideeën kunnen gaandeweg van vorm veranderen, maar je blijft tenminste reiken naar zelfontplooiing.

Als samenvatting van de oefening van deze stap schrijf je deze op, pak je pen en papier en maak je een persoonlijke inventarisatie van je ambities of de dingen waar je goed in bent en plezier in hebt. Waar voel je passie voor? Wat zou je willen doen, zelfs als je er niet voor betaald zou worden? Ten tweede: wees eerlijk tegen jezelf. Voel je niet beschaamd of schuldig om je talenten te herkennen… daar zijn ze tenslotte voor, om erkend te worden. Het is aan jou om ze vrij te geven en met anderen te delen. Maak van uw doel, uw bedrijf.