Uw schuld consolideren wanneer de tijd rijp is – een geweldige manier om toekomstige kredietproblemen te voorkomen

Een goede credit score is moeilijk te verdienen. Het kost jaren van tijdige betalingen van al uw verplichtingen om op het punt te komen waarop u door kredietverstrekkers gunstig wordt behandeld. Veel mensen haten het om te zien dat jaren van inspanning afnemen als gevolg van een onaanvaardbare hoeveelheid schulden als gevolg van tijdelijke financiële moeilijkheden. Zelfs een paar te late betalingen kunnen sneeuwballen naar hogere maandelijkse betalingen en rentelasten, aangezien kredietverstrekkers daar snel op reageren en meerdere vergoedingen en standaard APR’s opleggen.

Nog een paar gemiste of late betalingen zouden zeker de aandacht trekken van de meeste, zo niet al uw geldschieters, en resulteren in verminderde kredietlijnen of hogere rente. Op dit punt is uw kredietscore al ernstig aangetast: een hoger doorlopend kredietgebruik samen met uw late betalingen zou uw leenvermogen ernstig aantasten en kan u diskwalificeren van fatsoenlijke voorwaarden, niet alleen voor uw toekomstige leningen, maar ook voor bestaande leningen. Dit kan allemaal zo snel gebeuren als in een paar maanden.

Een probleem voorkomen is makkelijker dan het oplossen!

Veel mensen hebben de indruk dat als hun krediet eenmaal de heuvel af begint te rollen, ze niets of heel weinig kunnen doen om het te stoppen. Welnu, de truc is dat je onmiddellijk moet handelen zodra je de alarmerende tekenen van verslechtering van het krediet ziet, want hoe langer je wacht, hoe ingewikkelder het wordt. In feite kan een tijdige actie niet alleen voorkomen dat uw credit score naar beneden komt, maar deze zelfs verhogen. Hoewel het moeilijk te geloven is, is het zo, vooral vanwege de manier waarop de samenstelling van de kredietscore werkt.

Als je nog steeds denkt dat het onmogelijk is, laten we een eenvoudig voorbeeld bekijken:

U heeft 5 creditcards met een totale kredietlimiet van $50.000. Uw totale kaartsaldo is $ 25.000, een gemiddelde van $ 5.000 per kaart. U heeft onlangs uw betalingen op twee kaarten gemist, maar hebt ze binnen 30 dagen na uw vervaldatum betaald en ze worden niet zo laat op uw kredietrapport weergegeven. Twee van uw creditcards hebben nu echter een hogere minimale maandelijkse betaling vanwege de hogere APR die door banken wordt opgelegd. Tegelijkertijd zie je het moeilijk om je maandelijkse betalingen op tijd te houden vanwege financiële problemen die je hebt.

Er moet zo snel mogelijk actie worden ondernomen

Op dit punt proberen de meeste mensen te worstelen met hun maandelijkse betalingen, en de overgrote meerderheid van hen faalt. Wat moet u in dit geval doen? Nogmaals, je moet snel handelen. Uw credit score zal nog steeds goed genoeg zijn om u te kwalificeren voor een lening op korte termijn die u kunt gebruiken voor uw creditcardconsolidatie, dwz uw creditcardsaldi afbetalen met de leningopbrengst en één betaling doen op uw consolidatielening.

Door dit te doen, zou u op veel manieren profiteren:

1) U zult één betaling hebben in plaats van 5 die lager zal zijn, aangezien leningen op korte termijn doorgaans lagere rentetarieven hebben dan creditcards.

2) U zou eventuele wanbetalingen op uw creditcards vermijden, waardoor schade aan uw kredietwaardigheid wordt voorkomen.

3) U zou uw credit score verhogen, aangezien uw gebruik van doorlopende schulden, goed voor ongeveer 35% van uw credit score, zal veranderen van 50% naar 0%!

4) U zou sneller van uw creditcardschuld afkomen, vaak in 3 jaar of minder.

5) Zelfs als u problemen zult hebben met het betalen van uw consolidatielening, zal de impact op uw kredietwaardigheid veel lager zijn in vergelijking met het in gebreke blijven van 5 creditcardrekeningen.