Uw kredietscore kan uw leven beïnvloeden

Er is veel informatie over uw tegoed. Maar wat houdt uw Krediet precies in? In dit artikel bespreek ik drie categorieën. De eerste is uw kredietscore, de tweede is uw kredietrapport en de derde is uw volledige kredietrapport met alle 3 de scores.

Uw kredietscore is tegenwoordig zo belangrijk dat u uw kredietscore beter moet beheren om gewoon een baan te krijgen. De meeste instellingen beschouwen je score nu als een glimp van hoe verantwoordelijk je bent voor een persoon. Uw kredietscore varieert meestal van 380 en is extreem slecht; tot 820 de beste is. De bureaus hebben allemaal een scoresysteem dat uw kredietwaardigheid dicteert. Of u nu een doorlopend krediet of een lening op afbetaling heeft, het bepaalt allemaal uw kredietwaardigheid bij alle drie de bureaus. Uw kredietscore kan dalen als u meer dan 30% van de toegekende kredietlimiet op uw creditcard in rekening brengt. Uw kredietscore zal dalen als u een goed krediet afsluit dat geen saldo heeft. Als u te laat bent met een verplichting, zal uw Credit Score gewoonlijk met 20 punten worden verlaagd, wat overigens een extreem grote daling is. Dit soort daling kan het verschil betekenen tussen het krijgen van de beste hypotheekrente of zelfs het krijgen van de nieuwe baan waar je zo hard voor hebt gewerkt. Elk van de bureaus en er zijn er drie, Experian, Equifax en Trans Union, scoren allemaal uw krediet op basis van uw kredietgeschiedenis. Uw kredietscore is tegenwoordig zo belangrijk dat u moet weten wat het is bij alle drie de bureaus.

Uw kredietrapport is waar alle instellingen naar kijken als het gaat om het aanvragen van een lening, creditcard, hypotheek, verzekering of zelfs een baan. Als consument moet u weten wat er op uw Kredietrapport staat. Wanneer u uw kredietrapport opent, moet u ervoor zorgen dat u toegang hebt tot een Tri Merge-rapport van alle drie de bureaus en met alle drie uw scores. Dit is waar bijna iedereen naar kijkt. Als u uw kredietrapport gaat krijgen, is dit precies wat u nodig heeft. Je moet weten waar ze naar kijken. jaarlijksecreditreport.com biedt een kredietrapport, maar wat ze niet vermelden, is dat u uw scores niet krijgt. Uw kredietrapport is nutteloos als u uw kredietscores niet van alle drie de bureaus krijgt. Uw kredietrapport laat zien wat al uw schuldeisers over u te zeggen hebben met betrekking tot uw geschiedenis van al uw verplichtingen waarbij geleend geld is betrokken. Het geeft een momentopname voor de afgelopen 7 jaar. Zorg dus dat je alles op tijd betaalt en laat niets naar de incasso gaan.

Uw kredietscores:

De software voor het scoren van kredieten lijkt enigszins op elkaar, maar er zijn verschillende namen voor elk van de bureaus.

Bijvoorbeeld:

Equifax is “Beacon”

Trans Union is FICO Klassiek

Experian is het FICO-risicomodel

Het algemene scorebereik voor deze modellen is als volgt:

o 780-850 – Laag risico

o 740-780 – Gemiddeld – Laag risico

o 690-740- Gemiddeld risico

o 620-690- Middelhoog risico

o 620 en lager – hoog risico of “subprime”.

Zoals elk recept dat van topkwaliteit is, zijn de precieze formule die wordt gebruikt voor het berekenen van verschillende soorten kredietscores voor kredietrapporten goedbewaarde handelsgeheimen. Desalniettemin heeft Fair Isaac voldoende informatie vrijgegeven om zeer algemene ideeën te geven over hoe scores worden berekend.

Onthoud dat de score wordt berekend door de volledige kredietinformatie in het kredietrapport te analyseren en de verschillende factoren waaruit het geheel bestaat. Geen enkel stuk informatie of factor op zich bepaalt uw kredietscore.

Factor 1: Betaalgeschiedenis (35%)

Factor 2: Schuldbedrag —– Omvang van de schuldenlast (30%)

Factor 3: Lengte van kredietgeschiedenis ——- Hoe langer, hoe beter (15%)

Factor 4: Hoeveel nieuw krediet? (10%)

Factor 5: Soort krediet (10%)

Dit alles gezegd hebbende, ga naar de beste bron in de natie voor uw kredietrapport, http://www.my720fico.com, deze bron is gemaakt door kredietverstrekkers die de behoefte aan de juiste informatie begrijpen.

http://www.my720fico.com is uw one-stop-bron voor kredietrapporten en kredietscores.