Uw kredietscore in een handomdraai verhogen!

Als u een slechte kredietwaardigheid heeft en u probeert een persoonlijke lening te krijgen, een auto te kopen of een hypotheek te financieren, moet u uw kredietscore zo snel mogelijk verhogen. Het is een goed idee om het kredietherstelproces al drie tot zes maanden te starten voordat u van plan bent een lening aan te vragen of grote aankopen te doen. Er zijn drie dingen die u kunt doen om uw credit score in een handomdraai te verhogen!

Zorg eerst dat u zoveel mogelijk uit de schulden komt. Bij het berekenen van uw kredietscore vergelijken kredietbureaus uw totale kredietlimiet met hoeveel krediet u in totaal hebt gebruikt; dit omvat ook warenhuiskaarten, creditcards en andere soorten doorlopend krediet. Hoe hoger uw limiet op de kaart is, hoe meer punten uw credit score zal dalen; ga niet meer dan 35% van de limiet van uw kaart!

Sluit a.u.b. ook geen lening af om de schulden af ​​te betalen, omdat dit geen zin heeft om uw kredietwaardigheid te verbeteren, aangezien de lening die u aangaat op uw rapport zal verschijnen. Als je zwaar in de schulden zit, heb je nog steeds een optie! U kunt een lening afsluiten tegen uw 401k. Dit type lening wordt echter niet weergegeven in uw rapport, maar het onderdompelen in uw 401k brengt veel risico’s met zich mee, dus zorg ervoor dat u het geld echt nodig heeft voordat u dit als een “schuldaflossing”-optie gebruikt.

Ten tweede, zorg ervoor dat u fouten in uw kredietbestand corrigeert. Statistieken bewijzen dat ongeveer 75% van de kredietrapporten een soort fout bevat. Wees geen statistiek, controleer uw rapport regelmatig om er zeker van te zijn dat er geen frauduleuze informatie op staat. Volgens de Fair Credit Reporting Act heeft u als consument recht op één gratis kredietrapportage per jaar.

U kunt een kopie van uw rapport verkrijgen door naar yearcreditreport.com te gaan. Onwetendheid is geen gelukzaligheid; het kan u op de lange termijn kosten als u een grote aankoop moet doen of een lening moet aanvragen, dus zorg ervoor dat u dit regelt voordat het een groot probleem wordt.

Werk ten slotte uw kredietrapporten voor alle drie de bureaus bij. Er zijn honderden schuldeisers, maar slechts drie bureaus. Schuldeisers rapporteren, hoewel ze dat wel zouden moeten, niet altijd aan de drie belangrijkste kredietbureaus. Dit is een van de redenen waarom het mogelijk is om goed krediet te hebben voor één rapport en volledig verknoeid met krediet voor de andere twee. Als u zich in een dergelijke situatie bevindt, stuur dan de kredietbureaus die uw goede informatie niet rapporteren, zodat zij ervoor kunnen zorgen dat de goede rekeningen op uw andere twee rapporten worden geplaatst.