FINANCIEEL.com

Zeemeermin of moordenaar? Duizenden operakostuums te koop

Zeemeermin of moordenaar? Duizenden operakostuums te koop

Koopjesjagers bij de uitverkoop. Foto: Jeroen Jumelet ANP

Het Nationale Ballet en Opera verkoopt dit weekend duizenden oude kostuums, variërend in prijs van € 1 tot € 450 – hoewel een enorme roze baljurk uit een productie van De Barbier van Sevilla Er hangt een prijskaartje aan van € 1.250,-.

De kleding en andere items, waaronder hoeden, schoenen en rollen stof, zijn afkomstig uit 60 producties van de Nationale Opera en één van het Nationale Ballet – Don Giovanni.

De items variëren van een zeemeerminstaart tot een mierenkostuum De sluwe vostot glamoureuze baljurken tot met bloed besmeurde shirts uit een productie van MacBeth.

Een kaartje om de uitverkoop te bezoeken kostte € 7,50 en was vrijwel direct uitverkocht toen de kaartjes begin deze maand vrijkwamen. De opbrengst van de verkoop gaat naar de ontwikkeling van een barcodesysteem, zodat de hele kostuum- en make-upafdeling kan worden gedigitaliseerd.

Het is de grootste uitverkoop in de geschiedenis van de organisatie en gedurende de dag zullen er nieuwe artikelen aan de rekken worden toegevoegd. Dit betekent volgens de organisatoren dat iedereen die naar de locatie in Amsterdam Zuidoost komt iets bijzonders kan ophalen.

“We proberen spullen zoveel mogelijk te recyclen en daarom bewaren we alles op een enorme opslaglocatie”, aldus een woordvoerder. “Sommige kostuums zijn heel specifiek, andere zijn al lang niet meer gebruikt. Maar we verkopen ze, zodat ze een nieuw leven kunnen krijgen.”

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Nederlandse Nieuwsdienst niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij verslag doen van zaken die volgens u belangrijk zijn en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert