We Transfer bevestigt Amsterdam IPO plannen, notering voor volgende week

By Jernst van Waal

Euronext Amsterdam. Foto: DutchNews.nl

Het moederbedrijf van WeTransfer, een bedrijf voor online bestandsoverdracht, heeft zijn plannen voor een notering aan de Amsterdamse beurs volgende week bevestigd en zegt dat het ongeveer € 125 miljoen aan nieuwe aandelen zal uitgeven naast een secundair aanbod van maximaal 5,4 miljoen bestaande aandelen door de huidige eigenaren en managers. .

Het bedrijf, nu bekend als We Rock en dat zal worden omgedoopt tot The Creative Productivity Group NV, heeft 87 miljoen maandelijkse gebruikers en schat een omzet van meer dan € 100 miljoen in 2021.

We Transfer rapporteerde een gecorrigeerde winst vóór belastingen van € 21,3 miljoen in de eerste negen maanden van vorig jaar en mikt op een groei op middellange termijn van meer dan 20%.

We Transfer, dat een verscheidenheid aan apps voor het delen van inhoud en andere apps biedt, werd in 2009 in Amsterdam opgericht door Bas Beerens en Ronald Hans en is ontstaan ​​uit frustratie dat het niet mogelijk is om grote bestanden gemakkelijk online te delen.

Het bedrijf zou sinds het begin van de pandemie een sterke stijging van de vraag hebben gezien naarmate meer mensen vanuit huis werken. Het bedrijf doneert ook 30% van zijn advertentievastgoed om artiesten en creatief werk onder de aandacht te brengen.

Handel

De eerste handelsdag is vastgesteld op 28 januari, volgens a persbericht van het bedrijf.

Volgens de Financieel Dagblad, wordt de beursgang gehaast vanwege het slechte beursklimaat en de markt voor IPO’s.

Het bedrijf verwacht dat de beursgang zal resulteren in een waarde tussen € 629 miljoen en € 716 miljoen, maar dit is veel lager dan eerdere voorspellingen van ongeveer € 1 miljard, aldus de krant.