FINANCIEEL.com

Verkiezingswacht: nieuwe prioriteiten voor Wilders? Facebook blundert

Verkiezingswacht: nieuwe prioriteiten voor Wilders? Facebook blundert

Stempapieren. Foto: Nederlands Nieuws

Vandaag over een week vinden de algemene verkiezingen plaats. Hier is een overzicht van het verkiezingsnieuws van woensdag voorafgaand aan de stemming op 22 november.

Geert Wilders, leider van de extreemrechtse PVV, heeft dat tegen het actualiteitenprogramma op televisie gezegd Nieuwsuur dat zijn opvattingen over de islam op de achtergrond komen te staan ​​omdat “er belangrijker prioriteiten zijn” om na de verkiezingen aan te pakken.

Immigratie in het algemeen, de gezondheidszorg en financiële zekerheid zijn voorbeelden van kwesties die, zegt hij, nu belangrijker zijn dan de islam. “Als we bij de [coalition] onderhandelingstafel zitten, en ik verwacht daar te zijn, dan zullen dit onze prioriteiten zijn”, zei hij tegen Nieuwsuur.

De meeste partijen hebben echter gezegd dat ze niet zullen samenwerken met de extreemrechtse leider, waaronder Pieter Omzigt, leider van de jonge NSC, die wordt getipt als een van de grote winnaars. De VVD heeft de deur geopend voor Wilders, maar campagneleider Dilan Yesligöz heeft ook gezegd dat de twee partijen op sommige punten erg ver uit elkaar liggen.

Timmermans op Thunberg

GroenLinks/PvdA-campagneleider Frans Timmermans heeft afstand genomen van de ‘politieke controverse’ die klimaatactiviste Greta Thunberg afgelopen weekend creëerde tijdens de Amsterdamse bijeenkomst voor betrokken bij de oorlog in Israël in het debat.

Timmermans was een van de vele politici die samen met 85.000 anderen aan de demonstratie deelnamen.

Timmermans vertelde aan televisieprogramma Goedemorgen Nederland dat juist dit soort acties mensen afkeert. “En dat in een tijd dat ik wil dat iedereen betrokken raakt bij de klimaatproblematiek, en niet slechts van één kant van het politieke spectrum.”

Facebook heeft het mis

Sociaal mediaplatform Facebook maakte woensdag een grote blunder door een week te vroeg herinneringen naar de leden te sturen om te stemmen.

Duizenden Nederlandse gebruikers ontvingen ’s morgens vroeg een bericht waarin stond dat de verkiezingen vandaag plaatsvinden en met een link naar een overheidssite met officiële informatie.

De site kon niet reageren op de blunder, zegt website Nu.nl, omdat het bedrijf sinds de reorganisatie van deze maand geen perskantoor meer heeft in de Benelux.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Nederlandse Nieuwsdienst niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij verslag doen van zaken die volgens u belangrijk zijn en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert