FINANCIEEL.com

Verkiezingen 2023: meer rollen voor campagneleiders bevestigd

Verkiezingen 2023: meer rollen voor campagneleiders bevestigd

Foto: DutchNews.nl

VVD-Kamerlid André Bosman heeft zijn kandidatuur voor het leiderschap van de rechts-liberale VVD ingetrokken en daarmee de weg vrijgemaakt voor minister van Justitie Dilan Yesilgöz die zich vorige week kandidaat stelde.

Yesilgöz is ook de voorkeurskandidaat van het partijbestuur.

Bosman zei dat de goedkeuring van de partij een belangrijke rol speelde bij zijn beslissing om af te treden. Het is niet in het belang van de VVD om een ​​leiderschapswedstrijd te houden, zei hij.
Andere kandidaten hebben tot half augustus de tijd om zich te melden.

In ander partijnieuws zal Lilianne Marijnissen de SP de verkiezingscampagne in leiden, ook al verloor de partij bij de verkiezingen van 2021 vijf van de 14 zetels onder haar leiding.

Esther Ouwehand lijkt voor de tweede keer de campagneleider van de Partij voor de Dieren te worden en Mirjam Bikker is bevestigd als leider van de ChristenUnie.

Bikker is de enige leider van de vier coalitiepartijen die zal deelnemen aan de campagne voorafgaand aan de stemming op 22 november. Mark Rutte (VVD), Sigrid Kaag (D66) en Wopke Hoekstra (CDA) stappen allemaal af.

Ook Carola Schouten, de huidige minister voor armoedebestrijding namens de CU, heeft aangekondigd de politiek te verlaten zodra er een nieuwe regering is gevormd.

Gezamenlijke leisteen

Leden van PvdA en GroenLinks komen maandagmiddag bijeen om te beslissen of ze de plannen van hun partijleiding steunen om deze keer een gezamenlijke campagne en manifest te voeren.

Een vroege opiniepeiling door Maurice de Hond in het weekend suggereerde dat de VVD, pro-landbouw BBB en de PvdA/Groenlinks-lei na de stemming in november allemaal 25 zetels in het parlement zouden kunnen behalen.

De peiling is de eerste die wordt gepubliceerd sinds het kabinet viel en Rutte aangaf de politiek te verlaten.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Dutch News-service niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij berichten over zaken waarvan u ons vertelt dat ze er toe doen en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert