FINANCIEEL.com

Van de Zandschulp wint in vijf sets en bereikt R2 op Wimbledon

Van de Zandschulp wint in vijf sets en bereikt R2 op Wimbledon

Botic van de Zandschulp won zijn eerste tourwedstrijd sinds april. Foto: EPA/Isabel Infantes

Botic van de Zandschulp is de enige Nederlandse speler die dit jaar de eerste ronde op Wimbledon overleeft nadat hij de Chinese Zhang Zhizhen in vijf sets heeft verslagen.

De nummer 44 van de wereld verloor de eerste set met 6-2 maar won twee tie-breaks om binnen een set van overwinning te komen. Zhang kwam terug om de vierde set met 6-3 te pakken, maar de Nederlander zegevierde in de beslisser om zijn eerste tourzege sinds april veilig te stellen.

Van de Zandschulp neemt het nu op tegen het 31e reekshoofd, Alejandro Davidovich Fokina uit Spanje, in de tweede ronde op vrijdag.

Eerder verloor de hoogst geplaatste Nederlander, Tallon Griekspoor, in twee sets van de Hongarije’s Márton Fucsovics in een wedstrijd die werd onderbroken door regen.

Griekspoor, als 28e geplaatst, was een set en een break down toen het spel dinsdag werd onderbroken en kon zich niet herstellen toen de wedstrijd woensdag werd hervat en verloor met 6-4, 6-2, 6-4.

De 27-jarige Haarlemmer zei dat hij de nederlaag alleen aan zichzelf te wijten had. “Ik kwam dinsdag helemaal niet in de wedstrijd”, hij zei. “Mijn tegenstander speelde goed, maar ik was net ondermaats.”

Gijs Brouwer, die door de kwalificaties kwam om zijn plaats in het hoofdtoernooi in te nemen, verloor zijn door regen uitgestelde openingswedstrijd in twee sets van het 19e reekshoofd, Alexander Zverev uit Duitsland.

Brouwer kreeg twee kansen om de service van zijn tegenstander te breken toen hij met 6-5 voor stond in de tweede set, maar Zverev overleefde en sloot de wedstrijd uiteindelijk af met 6-4, 7-6, 7-6.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Dutch News-service niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij berichten over zaken waarvan u ons vertelt dat ze er toe doen en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert