FINANCIEEL.com

Te drukke bevers ondermijnen infrastructuur: RTL Nieuws

Te drukke bevers ondermijnen infrastructuur: RTL Nieuws

Foto: Depositphotos.com

De roep om bevers te ruimen wordt steeds luider omdat het groeiende aantal bevers voor miljoenen euro’s schade veroorzaakt aan dijken, spoorwegen en andere infrastructuur, constateert RTL Nieuws.

Reparaties aan dijken en andere waterkeringen kosten vorig jaar ruim € 2 miljoen, terwijl de Nederlandse spoorbeheerder ProRail zei dat het jaarlijks “van € 1 miljoen tot € 10 miljoen” aan schade aan de spoorweginfrastructuur oploopt.

De bever (Castorvezel) werd in 1988 opnieuw geïntroduceerd in Nederland en sindsdien is het aantal “natuuringenieurs” toegenomen tot ruim 5.000 in een groot deel van Nederland.

De activiteiten van de bevers zijn gunstig voor de natuur, zeggen voorstanders, en bevorderen de biodiversiteit.

Maar volgens de waterschappen is de gestage groei van de beverpopulatie zorgwekkend. De reparatiekosten voor dijken en deskundige hulp bij het verplaatsen of verjagen van de bevers bedroegen de afgelopen vier jaar ruim € 5 miljoen.

Ondanks de beschermde soort worden er in de provincie Limburg al bevers geruimd en het waterschap Hunze en Aa’s, dat de waterkeringen in Groningen en Drenthe beheert, gezegd Het kan zijn dat dit voorbeeld moet volgen.

“Het wordt steeds moeilijker om bevers te verplaatsen naar plekken waar ze geen kwaad kunnen doen. De tijd nadert dat we de gevangen dieren zullen moeten doden”, aldus een waterschapsfunctionaris.

In de zomer is het probleem beheersbaar, zegt Dolf Moerkens van waterschapskoepel Unie van Waterschappen, want dan is er tijd om een ​​alternatieve plek te zoeken. Maar als er tussen oktober en maart schade wordt ontdekt, als het water hoog staat, zal er direct herstel moeten plaatsvinden en moeten de bevers direct worden verwijderd.

De organisatie roept op tot een “eenvoudig protocol” om de bever aan te pakken en is in gesprek met de experts over hoe verder te gaan. Het primaire doel is het voorkomen van ruiming door ervoor te zorgen dat plaatsen waar beveractiviteit gevaarlijk zou zijn, niet toegankelijk zijn voor de dieren.

Bevers zijn niet de enige dieren die de infrastructuur ondermijnen. Eerder dit jaar dassen tunnels onder de sporen stopten de treindiensten op verschillende plaatsen.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Nederlandse Nieuwsdienst niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij verslag doen van zaken die volgens u belangrijk zijn en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert