FINANCIEEL.com

Sevilla 2-3 PSV: Sensatie in Sevilla levert PSV plaats bij laatste 16 op

Sevilla 2-3 PSV: Sensatie in Sevilla levert PSV plaats bij laatste 16 op

PSV Eindhoven boekte een plaats in de knock-outfase van de Champions League met een dramatische comeback-zege op Sevilla, nadat hun tegenstanders waren teruggebracht tot tien man.

Een kopbal van Ricardo Pepe twee minuten na blessuretijd zorgde ervoor dat de ploeg van Peter Bosz alle drie de punten pakte in Spanje, een resultaat dat na een uur in de wedstrijd ondenkbaar leek.

De 6-0 overwinning van Arsenal op Lens in de andere wedstrijd in Groep B betekent dat de Franse club PSV niet op de tweede plaats kan pakken, terwijl de Engelse ploeg gegarandeerd de eerste plaats heeft, wat er ook gebeurt in hun laatste wedstrijd in Eindhoven.

Hoofdcoach Peter Bosz sprong jubelend van de bank toen de kopbal van Pepe binnenging, maar gaf na afloop toe dat zijn ploeg in de eerste helft tweede was geworden.

“We begonnen redelijk goed, maar daarna zag ik niet meer de ploeg die ik dit seizoen had leren kennen. We waren niet goed met de bal, maar onze afbakening was ook slordig. We verloren veel één-op-één-situaties en onze besluitvorming was slecht.”

‘Bizarre avond’

Hij voegde eraan toe: “Als je volledig wordt uitgespeeld en het lijkt erop dat je niet meer in de wedstrijd kunt komen, maar uiteindelijk met 3-2 wint, kun je zeggen dat het een bizarre avond is geweest.”

Sevilla domineerde de eerste helft en kwam na 24 minuten op voorsprong toen ervaren verdediger Sergio Ramos een vrije trap binnenstuurde. Ook de thuisploeg kreeg een doelpunt van Djibril Sow afgekeurd en raakte via Youssef En-Nesyri de lat.

De wedstrijd leek in de richting van Sevilla te gaan toen En-Nesyri twee minuten na de herstart het tweede doelpunt binnenschoot, maar het ontslag van voormalig Ajax-middenvelder Lucas Ocampos nadat hij in drie minuten tijd twee gele kaarten kreeg, bleek het keerpunt.

Twee minuten later zorgde Ismael Saibari met een volley voor een sublieme finish om de achterstand te verkleinen, voordat de kopbal van de Belgische spits Yorbe Vertessen in zijn eigen net werd gebundeld door Nemanja Gudelj met nog negen minuten te gaan.

Terwijl beide partijen aandrongen op een winnaar toen de klok 90 minuten verstreek, rende Vertessen het linkerkanaal op en zweefde in een voorzet waardoor Pepe bij de eerste paal arriveerde om naar huis te gaan.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Nederlandse Nieuwsdienst niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij verslag doen van zaken die volgens u belangrijk zijn en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert