FINANCIEEL.com

Reizen met de trein naar NL is duurder dan vliegen

Reizen met de trein naar NL is duurder dan vliegen

Reizen met de trein van en naar Nederland kost 1,5 keer de prijs van reizen per vliegtuig, terwijl vliegen meer vervuilend is, zo blijkt uit een rapport van Greenpeace.

Het onderzoek analyseerde acht internationale routes van en naar Amsterdam. Op drie daarvan – Londen, Nice en Stockholm – was vliegen overwegend goedkoper.

Meer dan 4,7 miljoen mensen reisden in 2019 met het vliegtuig van de route Amsterdam-Londen. Dit is Europa’s meest gebruikte korteafstandsvlucht, zegt Greenpeace, ondanks vier rechtstreekse treinen per dag die er slechts vier uur over doen. Gemiddeld was een treinkaartje bijna het dubbele van het vliegtuig op deze route, met Eurostar-prijzen tot € 333, ontdekte de campagnegroep.

Greenpeace betoogt dat door deze reis met de trein te maken in plaats van met het vliegtuig, 216.000 ton CO2 per jaar wordt bespaard, evenveel als de jaarlijkse uitstoot van alle auto’s in Groningen.

De directe service is ingesteld op enkele maanden stil liggen volgend jaar vanwege werkzaamheden aan het centraal station van Amsterdam.

Nice-Amsterdam bleek de duurste internationale treinroute voor Nederland te zijn, met een ticket dat gemiddeld drie keer zo duur was als een vlucht.

Voor Amsterdam-Stockholm zou een trein 2,5 keer zoveel kosten als een vlucht en er ruim 17 uur over doen.

Op vier andere trajecten, van en naar Kopenhagen, Praag, Ljubljana en Berlijn, was de trein op sommige dagen goedkoper, maar gemiddeld nog steeds duurder.

Berlijn-Amsterdam met de trein zou 38% meer kosten dan met het vliegtuig, met de snelste dagreis van 6 uur en 16 minuten.

Greenpeace betoogt dat treinroutes door Nederland en Duitsland vooral gunstig zouden zijn voor het klimaat, aangezien beide landen 100% hernieuwbare energie gebruiken om treinen aan te drijven.

Een traject goedkoper met de trein

De enige treinroute die meestal goedkoper was, was Amsterdam-Warschau, zo bleek uit het onderzoek. Maar nogmaals, de beste verbinding zou meer dan 13 uur duren en twee wijzigingen met zich meebrengen.

Bovendien kunnen kaartjes voor de meeste treinen naar Polen en andere bestemmingen niet vier maanden van tevoren worden gekocht, een ander nadeel ten opzichte van vliegtuigen, merkte de milieuorganisatie op.

Een NS-woordvoerder zegt tegen Nieuwsuur dat langere boekingstijden alleen werken als “partnervervoerders in het buitenland tegelijkertijd hun eigen boekingsperiode verlengen”. Maar als gevolg van een pilootproject voor Eurostar- en IC Brussel-treinen in 2021 en 2022, is de boekingsperiode voor deze twee nu verlengd tot negen maanden.

De analyse vond ook veel trajecten zonder een “redelijke” treinverbinding. Deze omvatten Oslo-Amsterdam en Amsterdam-Madrid.

“Oneerlijk concurrentievoordeel”

De studie werd uitgevoerd door Greenpeace Midden- en Oost-Europa, waarbij de kosten van vlieg- en treinkaartjes op 112 routes door heel Europa werden vergeleken, waarvan 94 grensoverschrijdende verbindingen. Tickets voor treinen bleken gemiddeld twee keer zo duur te zijn als voor vluchten, waarbij goedkope luchtvaartmaatschappijen het leeuwendeel voor hun rekening namen.

De organisatie zegt dat vliegen meer dan 80 keer slechter kan zijn voor het klimaat dan de trein nemen. Maar luchtvaartmaatschappijen hebben een “oneerlijk concurrentievoordeel” omdat ze zijn vrijgesteld van het betalen van belasting op kerosine, terwijl er voor de spoorwegen geen equivalent bestaat.

“Luchtvaartmaatschappijen profiteren van buitensporige fiscale voordelen. Vliegtuigen vervuilen veel meer dan treinen, dus waarom worden mensen aangemoedigd om te vliegen?” zei Greenpeace EU senior klimaatcampagnevoerder Lorelei Limousin.

De NS-woordvoerder zegt dat de spoorwegen in Nederland op die manier geen steun krijgen van de overheid. “Je betaalt 9% btw op je treinkaartje voor het Nederlandse deel van de reis. De belastingen in andere landen van de reis worden bepaald door dat land”, voegde ze eraan toe.

‘Klimaatkaartjes’

Greenpeace riep op tot een “eerlijk belastingstelsel” voor luchtvaartmaatschappijen en voor de introductie, in de hele EU, van betaalbare “klimaatkaartjes” voor het gebruik van al het openbaar vervoer, zoals die beschikbaar zijn in Duitsland, Spanje en Frankrijk.

Nederlands Nieuws onlangs gemeld dat in Nederland gekochte treinkaartjes duurder zijn dan in buurlanden als België en Duitsland, ook voor grensoverschrijdende verbindingen.

A vragenlijst Deze week gepubliceerd door de Europese Commissie toonde aan dat Nederlandse burgers klimaatverandering na armoede beschouwen als het op een na ernstigste probleem in de wereld (66% versus 68%).

72% van de ondervraagden in Nederland en 63% in de hele EU zei persoonlijk actie te ondernemen. Maar slechts 32% van de Nederlanders en 11% van de EU-burgers zei dat ze rekening houden met de klimaatimpact van transport bij het plannen van vakanties en verre reizen.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert