FINANCIEEL.com

Rabobank heeft Brussel een boete van 26 miljoen euro opgelegd wegens kartel in de obligatiehandel

Rabobank heeft Brussel een boete van 26 miljoen euro opgelegd wegens kartel in de obligatiehandel

Foto: Rabobank

Rabobank is geweest boete van € 26,6 miljoen door de Europese Commissie vanwege het maken van geheime afspraken met Deutsche Bank over de handel in staatsobligaties. De twee banken wisselden geheime informatie uit en kwamen onderling prijzen overeen, in strijd met de Europese concurrentieregels, aldus de commissie.

Deutsche Bank ontsnapte aan een boete van 156 miljoen euro omdat zij “samenwerkte met de commissie in het kader van het clementieprogramma en daarom volledige immuniteit kreeg tegen boetes voor het onthullen van het kartel”, aldus de verklaring van de commissie.

De illegale handel vond plaats tussen 2006 en 2016, waarbij handelaren in Frankfurt en Londen via e-mail en chatrooms informatie uitwisselden over prijzen en volumes, maar ook over huidige en toekomstige handelsstrategieën en -posities en de identiteit van tegenpartijen.

aldus Rabobank het is “teleurgesteld in de boete” en overweegt beroep aan te tekenen bij het Europese Hof, eraan toevoegend dat het “gehele onderzoek heeft meegewerkt”.

Rabobank was kreeg eerder een boete van € 774 miljoen opgelegd in een buitengerechtelijke schikking voor het manipuleren van de internationale rentetarieven in wat bekend werd als het Libor-schandaal.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Nederlandse Nieuwsdienst niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij verslag doen van zaken die volgens u belangrijk zijn en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert