FINANCIEEL.com

Peter Omtzigt zegt nee tegen de BBB, denkt na over politieke toekomst

Peter Omtzigt zegt nee tegen de BBB, denkt na over politieke toekomst

Pieter Omtzigt in actie in de Tweede Kamer. Foto”Peter Hilz ANP

Onafhankelijk parlementslid Pieter Omtzigt heeft gezegd dat hij zich niet zal aansluiten bij de pro-boerenpartij BBB om deel te nemen aan de algemene verkiezingen, en dat hij nog steeds nadenkt over zijn politieke toekomst.

Zijn woordvoerder vertelde woensdagavond aan verslaggevers dat het parlementslid, dat momenteel door het land toert om kiezers te ontmoeten, niet neigde naar een overstap naar de BBB. BBB-leidster Caroline van der Plas heeft er geen geheim van gemaakt dat ze Omtzigt aan boord wil krijgen.

Het Kamerlid heeft ook duidelijk gemaakt dat hij geen plannen heeft om weer lid te worden van het CDA wat hem opvalt vertrokken in 2021 tijdens de kabinetsformatie. Hij zit al 20 jaar in het parlement.

Omtzigt heeft de reputatie moeilijke vragen te stellen en speelde een prominente rol bij het blootleggen van de discriminatie die de kern vormde van het kinderopvangtoeslagschandaal.

Volgens opiniepeilingen zou hij een flink aantal zetels kunnen vergaren als hij ervoor zou kiezen om een ​​eigen partij op te richten en kan hij als premier rekenen op de steun van meer dan de helft van de bevolking.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Dutch News-service niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij berichten over zaken waarvan u ons vertelt dat ze er toe doen en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert