FINANCIEEL.com

Oranje uitgeschakeld omdat de hoop op de Champions Trophy aan een zijden draadje hangt

Oranje uitgeschakeld omdat de hoop op de Champions Trophy aan een zijden draadje hangt

Engeland 339 voor 9 (Stokes 108, Malan 87, Woakes 51, De Leede 3-74) versloegen de Nederland 179 (Nidamanuru 41*, Moeen 3-42, Rashid 3-54) met 160 runs

Nederland werd woensdag officieel uitgeschakeld op het WK cricket na een nederlaag van 160 punten tegen titelverdediger Engeland in Pune.

Engeland wordt in mediakringen de Europese derby genoemd en kon niet alleen opscheppen over wat pas hun tweede overwinning van het toernooi was, maar zorgde ook voor een knock-out voor de kansen van Nederland op kwalificatie voor de Champions Trophy met acht teams in 2025. .

Op een veld dat geschikt was om te slaan, redde Ben Stokes’ eerste WK-eeuw Engeland van 192-6 naar 339-9, hun hoogste totaal van het toernooi.

Afgezien van de ongeslagen 41 van Teja Nidamanuru, die drie wellustige slagen over de grenstouwen bevatte, slaagde de Nederlandse achtervolging er niet in om enige stoom te verzamelen, zelden dreigde het doel af te slaan en uiteindelijk te worden uitgeschakeld voor 179.

Engeland koos ervoor om als eerste te slaan onder een zonnige hemel en racete van de blokken naar 70-1 aan het einde van de eerste powerplay (10 overs), het meeste dat Nederland in de hele fase van het toernooi had gekregen.

Ondanks een onverschillige start zorgde de run-out van Dawid Malan in de 22e over, 13 runs minder dan zijn eeuw, ervoor dat de bowlers zich een weg terug naar binnen konden klauwen toen Engeland van 133-1 naar 192-6 gleed.

Stokes en Woakes staarden naar het vooruitzicht om voor de zesde keer op rij te worden uitgeschakeld voor minder dan 300 en lanceerden een brutale tegenaanval in de death overs, terwijl Engeland 93 runs in de laatste zes overs versloeg.

Niets van dit alles zou zijn uitgekomen als Aryan Dutt een vangbal had vastgehouden, zij het een moeilijke, om Stokes op 41 af te wijzen. In plaats daarvan voegde het paar 129 toe voor het zevende wicket in een geleidelijke verschuiving van momentum.

Stokes’ 84-ball 108 bevatte zes vieren en evenveel zessen, en was een masterclass in het bouwen van impactvolle innings: probeer diep te gaan en te kapitaliseren wanneer de set is gezet.

Als reactie daarop hadden de Nederlandse slagmensen moeite om scoringskansen te vinden tegen de nieuwe bal, waarbij ze 49 punten uit de eerste tien overs speelden en daarbij Max O’Dowd en Colin Ackermann verloren.

Wesley Barresi (37), Sybrand Engelbrecht (33) en Scott Edwards (38) kregen allemaal een start, maar slaagden er niet in deze om te zetten. Nidamanuru nam de spinners over en sloeg op zijn vloeiende best, maar strandde op 41 toen de lagere orde gedwee foldde en vijf wickets verloor voor 16 in 21 ballen.

Teleurstellend

“Het was waarschijnlijk een van de betere velden waarop we dit toernooi hebben gespeeld, waar het tempo en de balans van het wicket behoorlijk consistent waren. Ik denk niet dat dat een eerlijke weergave is (van onze slagbeurt) en dat is teleurstellend voor onze slaggroep”, gaf Nidamanuru na de wedstrijd toe.

“We hebben nog niet het ideale spel in elkaar gezet, als ik heel eerlijk ben. We konden dat wat consistenter doen in de kwalificaties, maar dan moeten we het opnemen tegen de beste teams ter wereld, dus we zijn zowel vanuit technisch als vaardig oogpunt getest, of het nu gaat om dat is tegen spin of tegen tempo. Ik denk dat er een aantal geweldige referentiepunten zijn, niet alleen voor ons, maar ook voor de jongens thuis.”

“We zijn een groeiende en lerende groep cricketers als een heel team, en daar zijn we trots op.”

Een gedenkwaardige – zij het soms onverschillige – Nederlandse WK-moloch zal op zondag (12 november) in Bengaluru worden afgesloten met de laatste competitiewedstrijd tegen de gastlanden en het enige ongeslagen team tot nu toe, India. De wedstrijd wordt vanaf 9.30 uur live gestreamd op de NOS.

Teja Nidamanuru uit Nederland speelt een schot. Foto: ICC via Getty Images)

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert