FINANCIEEL.com

Open een bankrekening zonder BSN: bank helpt nieuwe expats

Open een bankrekening zonder BSN: bank helpt nieuwe expats

Ooit, toen internationals naar Nederland verhuisden, kwamen ze in een vicieuze cirkel terecht: om een ​​bankrekening te krijgen, had je een adres nodig, om een ​​adres te krijgen, had je toegang tot contant geld nodig, en de koning van al je behoeften was een Nederlands burgerservicenummer.

Bij ABN AMRO nu is een van deze stappen echter een stuk eenvoudiger. Je hebt geen BSN-nummer meer nodig om een ​​bankrekening te openen. Dit betekent dat je je rekening eventueel al kunt instellen voordat je verhuist via de ABN Amro bankieren-app, zodat je eerste loonstrookje of overboeking op je kan wachten.

“Vroeger zat de klant in een lus waarbij ze naar Nederland kwamen, een rekening wilden openen om hun salaris te laten storten, maar daarvoor hadden ze het BSN nodig”, legt Siri Mauer, hoofd segmentontwikkeling voor consumentenklanten, uit. “We voelden echt de drang om ze te helpen. Ze hebben aan boord zonder hun BSN nodig te hebben haalt ze uit deze lus.”

Er was geen wetswijziging nodig, ontdekte de bank: ze kunnen voldoen aan wettelijke verplichtingen rond identiteitscontroles en witwassen door buitenlandse klanten om hun buitenlands fiscaal identificatienummer te vragen om de rekening op te zetten. Vervolgens kunnen mensen later hun Nederlandse BSN-nummer toevoegen wanneer de nodige stappen zijn genomen en het is uitgegeven – binnen 90 dagen na opening van de rekening, omdat lokale gemeenten legaal zoveel tijd kunnen nemen om het uit te geven

Digitaal eerst

De bank beschouwt dit als haar USP, of unique selling point: hoewel haar afkomst al 300 jaar bestaat, is zij de eerste van haar concurrenten die volledig digitale onboarding aanbiedt.

“De bank heeft haar beleid om expats en internationale studenten aan boord te nemen niet echt veranderd, maar we hebben alleen creatiever nagedacht over hoe we hen digitaal kunnen helpen”, zegt Mauer. “We dachten: als deze mensen naar Nederland moeten komen en een bankrekening moeten openen, hoe kunnen we ze dan digitaal helpen in plaats van ze naar een filiaal te sturen? Ik ben een keer naar Zuid-Afrika verhuisd en je hebt genoeg stress om alles te regelen wat je moet doen als je naar het buitenland gaat.”

Ook Barbara Caron, projectleider, kan zich goed inleven in de expat-ervaring. “Vanuit het oogpunt van gemak, als je al een bankrekening hebt, helpt het echt om je boodschappen te betalen, je huur te betalen en je eerste salaris te ontvangen”, zegt ze. “We zijn vaak de eerste expats die bij een bedrijf langskomen – ook als ze al een account hebben – om ook te overleggen verzekeringenhoe er in Nederland met geld wordt omgegaan, en kunnen we meer uitleggen over geld in plaats van een uur alleen om een ​​rekening te openen.”

Expats uit de VS zullen nog steeds een fysieke afspraak moeten hebben bij een ABN Amro-filiaal, maar de meeste anderen kunnen hun rekening openen met een buitenlands fiscaal identificatienummer. De bank maakt dan binnen de eerste twee weken een videobelafspraak om eventuele vragen te beantwoorden en andere zaken te bespreken.

Warm welkom

“We gaan bellen om te vragen hoe het met je gaat, of alles in orde is met de rekening: we kunnen ons meer richten op service en een holistische perspectief”, zegt Mauer. “En dan weten we over een half jaar dat expats het meest behoefte hebben aan een hypotheek. We kennen deze belangrijke momenten dus en verbinden ons er proactief mee via onze warm welkom programma vooral voor expats.”

Zo is zo’n 70% van de studenten van de bank international en blijven velen voorgoed in Nederland. Het is dus zakelijk gezien zinvol om veel aandacht te besteden aan het helpen van deze groep. De gemiddelde klantleeftijd van ABN Amro is relatief jong en de klantloyaliteit is hoog.

In 2022 had de bank 11.000 face-to-face afspraken met expats en 300 met internationale studenten. Nu zijn de meeste van deze fysieke afspraken niet meer nodig.

Er zijn misschien internetbanken beschikbaar, maar Caron zegt dat het een voordeel is om een ​​traditionele bank te kiezen die alle internetdiensten en add-ons heeft die je nodig hebt. “We zijn een vertrouwde bank, maar 98% van onze diensten is al digitaal en daar zijn we erg trots op”, zegt ze. “En we merken dat als je een uitstekende service biedt, mensen loyaal blijven.”

Lees meer over de expatservice van ABN Amro hier

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert