FINANCIEEL.com

Onlinebank Bunq bereikt akkoord over nieuwe investering

Onlinebank Bunq bereikt akkoord over nieuwe investering

Bunq-oprichter Ali Niknam. Foto: Bunq

Een dag nadat het Financieele Dagblad meldde dat Bunq een aandeelhouder voor de rechter had gedaagd in een geschil over nieuwe investeringen, zei de online bank dat het nog eens € 44,5 miljoen aan groeikapitaal had binnengehaald.

Het geld is afkomstig van oprichter Ali Niknam, Pollen Street Capital en Bunq’s chief information officer Raymond Kasiman, aldus het bedrijf in een verklaring op maandag. PSC was de Britse investeerder die centraal stond in de rechtszaak.

De financiering brengt het totale kapitaal dat dit jaar in Bunq is geïnjecteerd op € 100 miljoen. Met het nieuwe geld kan de bank “haar internationale expansie versnellen en haar snelle groei voortzetten”, aldus de verklaring.

Niknam startte een rechtszaak tegen de in Londen gevestigde investeringsgroep PSC nadat deze zich blijkbaar had teruggetrokken uit een deal om meer geld in het bedrijf te steken. Volgens Bunq was de deal vorige maand tot stand gekomen.

Wel commercieel van Amsterdam rechtbank oordeelde in het voordeel van PSC, waarin staat dat de onderhandelaar van Bunq in de gesprekken was niet bevoegd om de deal te sluiten.

Bovendien zei de rechtbank an e-mail verzonden door Bunq naar PSC op 18 juni e-mail, die het omschreef als “kort staccato bullet points”, was niet meer dan een fase in de onderhandelingen, in plaats van een definitief akkoord.

PSC betaalde twee jaar geleden € 168 miljoen voor iets minder dan 10% van de online bank, waarmee het bedrijf werd gewaardeerd op € 1,6 miljard.

Het bedrijf boekte zijn eerste nettowinst in het laatste kwartaal van 2022 en verwacht in 2023 zijn eerste volledige jaar winst te boeken.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Dutch News-service niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij berichten over zaken waarvan u ons vertelt dat ze er toe doen en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert