FINANCIEEL.com

Officier van Justitie doet onderzoek naar meer ‘substantie X’-verkopers

Officier van Justitie doet onderzoek naar meer ‘substantie X’-verkopers

Het openbaar ministerie onderzoekt nog eens 12 mensen die verdacht worden van het verkopen van zelfmoordpoeder “substantie X” aan leden van het publiek, aldus een woordvoerder. omroep NOS.

Vijf van de twaalf hebben banden met de pro-right-to-die lobbygroep Coöperatie Laatste Wil (CLW), die hen zou kunnen blootstellen aan beschuldigingen van lidmaatschap van een criminele organisatie, aldus de omroep.

Rechters in Den Bosch hebben de 29-jarige Alex S dinsdag veroordeeld tot 3,5 jaar gevangenisstraf waarvan 18 maanden voorwaardelijk. leveren van de chemicaliën tot 10 mensen die een einde aan hun leven maakten. Het is in Nederland verboden om iemand te helpen bij zelfdoding.

CLW heeft in een reactie op de aan Alex S opgelegde gevangenisstraf laten weten ervan overtuigd te zijn dat hij met goede bedoelingen heeft gehandeld. “CLW streeft naar een einde aan de criminalisering van het helpen van iemand bij zelfdoding”, aldus de organisatie.

“De euthanasiewet houdt in dat artsen niet worden vervolgd als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen, maar we willen dit uitbreiden naar begeleiders in de laatste levensfase en de nabestaanden van degenen die voelen dat hun leven voltooid is.”

Iedereen die worstelt met zelfmoordgedachten kan anoniem praten of chatten via de hulplijn 113.nl of bellen met het gratis nummer 0800-0113.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Dutch News-service niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij berichten over zaken waarvan u ons vertelt dat ze er toe doen en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert