FINANCIEEL.com

NS-baas Koolmees plant treintarieven in de spits om de congestie te verminderen

NS-baas Koolmees plant treintarieven in de spits om de congestie te verminderen

Foto: Depositphotos

Treinexploitant NS zou in 2026 spitstarieven kunnen invoeren om het groeiende probleem van overvolle treinen in de vroege ochtend aan te pakken.

Managing director Wouter Koolmees zei dat veranderende werkpatronen sinds de pandemie hebben geleid tot intensere pieken en dalen in passagiersaantallen.

“In de ochtendspits is de bezettingsgraad veel te hoog, soms meer dan 100%. Alle stoelen zijn bezet en mensen moeten staan.

“Maar over de hele dag is de bezetting minder dan 30%. Dus gedurende grote delen van de dag verdringen we warme lucht.”

Koolmees vertelde de Volkskrant hij wil vanaf 2026 spitstarieven invoeren omdat pogingen om forensen aan te moedigen op andere tijden te reizen niet zijn gelukt.

Het idee wordt al uitgeprobeerd op de lijnen tussen Eindhoven en Den Haag en tussen Groningen en Utrecht, waar treinen in de daluren tussen de 40% en 60% goedkoper zijn.

Over het algemeen is het aantal mensen dat doordeweeks met de trein reist 20% lager dan voor de pandemie, maar de piekdiensten zijn meer verstopt, met dinsdag- en donderdagochtend tussen 07.30 uur en 08.30 uur de drukste tijden.

Koolmees: “Ik ben geen psycholoog, maar het lijkt alsof passagiers denken: als ik naar kantoor ga, wil ik om 8.30 uur op mijn werk zijn. Om te laten zien dat ze echt aan het werk zijn. Maar voor ons is het een serieus probleem.

Personeelstekorten

“Je hebt drie opties: extra rails neerleggen, dat is duur. Je kunt meer treinen plaatsen, maar dat drukt de prijs van de kaartjes. De derde mogelijkheid is tariefdifferentiatie. Daardoor kost het meer om een ​​drukke trein te nemen en zijn stillere treinen goedkoper.”

Koolmees zei dat de problemen van NS werden verergerd door een tekort aan personeel en materieel, waardoor het vorig jaar het aantal diensten met 13% moest verminderen.

Vanaf september zullen er meer treinen aan de dienstregeling worden toegevoegd naarmate nieuwe machinisten en conducteurs hun opleiding afronden, maar Koolmees waarschuwde dat het probleem niet van de ene op de andere dag opgelost zou zijn.

“In september hebben we genoeg conducteurs, in januari hebben we genoeg machinisten. Maar technici zijn moeilijker te vinden, iedereen is op zoek naar technisch personeel.

“De impact is directer voor ons. Wil je zonnepanelen op je dak, dan moet je 12 maanden wachten. Als we geen machinisten hebben, betekent dit dat er minder treinen rijden. En dus moeten passagiers in een overvolle trein naar Leeuwarden staan.”

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Dutch News-service niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij berichten over zaken waarvan u ons vertelt dat ze er toe doen en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert