Nog twee verdachten gearresteerd in doodszaak Mallorca, totaal op acht

By Jernst van Waal

Mallorca Plaza Mayor Major in Palma de Mallorca. Foto: Depositphotos.com

De politie heeft twee nieuwe verdachten aangehouden in het onderzoek naar de dodelijke aanslag op de 27-jarige Carlo Heuvelman deze zomer op Mallorca.

Een 18-jarige en een 19-jarige, beiden uit Hilversum, brengen het totaal aantal aanhoudingen op acht. Allen zijn vastgehouden voor hun rol in het geweld dat plaatsvond op het vakantie-eiland in de nacht van 14 juli.

Beide tieners worden beschuldigd van deelname aan groepsgeweld, maar van geen van beiden wordt gedacht dat ze direct betrokken zijn bij de dood van Heuvelman openbaar ministerie zei.

De vader van het slachtoffer deed een oproep aan getuigen om zich te melden op de misdaadshow Opsporing Verzocht op dinsdag, om ze te vertellen dat ze ‘geen verklikkers’ zijn. ‘Dit is geen winkeldiefstal, dit is super serieus’, zei hij.

Hij vertelde het programma ook dat hij blij was dat hem de beslissing was bespaard om een ​​einde te maken aan het leven van zijn zoon, die stierf terwijl hij in coma lag. ‘Je hoopt dat het goed met hem gaat. Maar als hij dat niet is en hij overleeft, hoe zou hij dan gewild hebben? Het is heel moeilijk om namens uw zoon zo’n beslissing te moeten nemen.’

De uitzending leverde 17 tips op, maar de twee laatste arrestaties waren niet het gevolg van de uitzending, aldus het OM.

De politie roept getuigen op zich te melden en eventuele foto’s of beelden van de gebeurtenissen in te sturen.