FINANCIEEL.com

Niemand beboet voor het roken van wiet op de Amsterdamse Wallen

Niemand beboet voor het roken van wiet op de Amsterdamse Wallen

Foto: N. van der Pas

Twee maanden nadat het roken van marihuana buiten in delen van de Amsterdamse binnenstad verboden was, heeft nog niemand een boete gekregen, zegt een woordvoerder van burgemeester Femke Halsema vertelde het Parool op dinsdag.

Het verbod is op 25 mei in werking getreden en is een van de maatregelen die stadsambtenaren hopen te nemen om de problemen veroorzaakt door toeristen in de rosse buurt te verminderen.

Mensen die het verbod, dat niet geldt voor terrassen van cannabiscafés, trotseren, kunnen een boete van € 100,- krijgen. Maar een boete kan pas worden opgelegd nadat de persoon is gewaarschuwd voor het in het openbaar roken van wiet en dit volhardt.

Het verbod geldt voor de rosse buurt, de Dam, het Damrak – de hoofdweg naar het centraal station en de winkelstraat Nieuwmarkt.

Zombieën

Met post-Covid-bezoekers die naar schatting raken 18 miljoen Vorig jaar waren bewoners, raadsleden en de Amsterdamse burgemeester het erover eens dat de situatie op de Wallen uit de hand liep.

Raadsleden protesteerden tegen “glazige ogen toeristische zombies strompelen”, waarbij velen campagne voerden om toeristen helemaal geen cannabis meer te laten kopen.

De gemeente heeft inmiddels een pakket aan maatregelen ingevoerd, waaronder vervroegde sluitingstijden voor bordelen en bars, a hardhandig optreden op de verkoop van alcohol in de rosse buurt, eenBlijf weg” reclamecampagne om hinderlijke bezoekers af te schrikken en het verbod op het roken van cannabis in het openbaar.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Dutch News-service niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij berichten over zaken waarvan u ons vertelt dat ze er toe doen en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert