FINANCIEEL.com

Nederlandse transvrouw Rikkie Kolle wint Miss Nederland-titel

Nederlandse transvrouw Rikkie Kolle wint Miss Nederland-titel

Rikkie Kolle wint de kroon. Foto: Evert Elzinga ANP

In Nederland is dit weekend schoonheidswedstrijdgeschiedenis geschreven met de verkiezing van transvrouw Rikkie Kolle tot Miss Nederland 2023.

Kolle “schitterde gedurende de hele show”, zeiden de juryleden. “Ze heeft een heel sterk verhaal en een duidelijke missie. De jury is ervan overtuigd dat de organisatoren met veel plezier met deze jonge vrouw zullen kunnen werken.”

Kolle, die 22 is, zal ook Nederland vertegenwoordigen bij de volgende Miss Universe-wedstrijd als de tweede transvrouw die dit doet, na de Spaanse Angela Ponce in 2018. De moederorganisatie van de verkiezing begon in 2012 transgendervrouwen toe te staan ​​deel te nemen.

De verkiezing van Kolle is zowel inspirerend als belangrijk, zegt Remke Verdegem van Transgender Netwerk zondag. “Positieve rolmodellen kunnen je de kracht geven om voor jezelf op te komen. Rikkie laat zien hoe belangrijk het is om jezelf te zijn en we hopen dat haar boodschap veel mensen zal inspireren.”

Kolle zei zelf dat toen ze “kleine Rik was en als transgender uit de kast kwam, het niet voor iedereen makkelijk was en ook ik er doorheen moest.” Kolle zei dat ze er wilde zijn voor “alle kleine Rikkies” die vanwege hun transitie te maken krijgen met afwijzing”.

In 2018 haalde Kolle de finale van de televisietalentenjacht Holland’s Next Topmodel.

In juni Nederlandse transvrouw Solange Dekker won de titel van Miss International Queen 2023 in Thailand. Die wedstrijd werd 17 jaar geleden gelanceerd om de acceptatie van transvrouwen te stimuleren.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Dutch News-service niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij berichten over zaken waarvan u ons vertelt dat ze er toe doen en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert