FINANCIEEL.com

Nederlandse positieven in overvloed ondanks verlies van 160 punten tegen India

Nederlandse positieven in overvloed ondanks verlies van 160 punten tegen India

India 410 voor 4 (Shreyas 128*, Rahul 102, Rohit 61, Kohli 51, De Leede 2-82) versloeg Nederland 250 (Nidamanuru 54, Engelbrecht 45, Siraj 2-29, Bumrah 2-33) met 160 runs

Ondanks een onderste plaats eindigde Nederland hun meest succesvolle 50-over WK-campagne met een verlies van 160 punten tegen gastland India in Bengaluru.

Om een ​​plek in de halve finale te kunnen bemachtigen hoefde Oranje alleen maar een nederlaag tegen India te voorkomen om een ​​plek in de Champions Trophy veilig te stellen. Maar het was gemakkelijker gezegd dan gedaan tegen een gloeiend ongeslagen Indiaas team, dat geschiedenis schreef met hun langste reeks overwinningen op een WK.

Een eerste WK-eeuw van Shreyas Iyer, een snelle 102 van KL Rahul en halve eeuwen van elk van de drie beste slagmensen van India vormden het platform voor hun op een na hoogste WK-totaal van 410-4 voordat de bowlers hun negende opeenvolgende overwinning behaalden op weg naar de halve finales.

Als reactie daarop ondersteunden een vechtende 54 van de in India geboren, Rotterdamse Teja Nidamanuru, doorspekt met zes zessen en een grens, en een uitdagende 45 van Sybrand Engelbrecht het op een na hoogste totaal van Nederland van het toernooi van 250.

De Indiase openers Shubman Gill en Rohit Sharma kozen ervoor om als eerste onder de zon te slaan en vilden de Nederlandse bowlers naar alle hoeken om van de blokken naar 91 te racen in tien overs, waarbij ze alleen al in de eerste powerplay vijf zessen en tien vieren sloegen.

Ondanks de openingsburst sloegen de Nederlandse bowlers terug met de wickets van Gill, gevangen door een springende Nidamanuru bij de diepe achterwaartse vierkante beengrens bij Paul van Meekeren, en aanvoerder Sharma, die een pull van Bas de Leede verkeerd afstemde op Wesley Barresi in de diepte. .

Virat Kohli, die op zijn IPL-thuisbasis speelde met een rauwe menigte die in afwachting zijn naam scandeerde, werd een recordbrekende 50e ODI-eeuw ontzegd door zijn voormalige Royal Challengers Bangalore-teamgenoot Roelof van der Merwe, die een vlakkere, snellere worp afvuurde om de voorsprong terug te pakken. buiten de stronk.

Bij 200-3 hebben Shreyas Iyer (128) en KL Rahul (102) een stand van 208 runs aan elkaar genaaid om een ​​masterclass slagwerk op te zetten door de slag goed te draaien en op hun gemak grenzen te vinden, waarbij ze regelmatig op elke aangeboden breedte trokken en besprongen. In de laatste tien overs schakelde het paar van versnelling en sloeg 126 runs, waarbij ze zelfs hun eeuwen naar voren brachten toen India vijf minder dan hun record ODI-totaal eindigde.

De Nederlandse achtervolging begon veelbelovend toen ze het snelste team werden dat dit toernooi de 50 bereikte tegen India. Ze bereikten 62-1 in tien overs, maar verloren daarna met regelmatige tussenpozen wickets om in de 48e over voor 250 te worden uitgeschakeld.

Gezien het feit dat dezelfde Indiase bowlingaanval de halve finalisten Zuid-Afrika voor 83 en Sri Lanka voor 55 had uitgeschakeld die aan deze wedstrijd deelnamen, was het een enorm verbeterde slagprestatie voor een ploeg die als eenheid had geworsteld onder de druk van het scorebord tijdens het achtervolgen .

De negen zessen die door de Nederlandse slagmensen werden geraakt, waarvan zes door Nidamanuru alleen, stonden het meest langs de kant in een ODI-innings.

Voor Nederland is het WK misschien niet helemaal volgens plan verlopen, omdat het er niet in is geslaagd het doel van vier overwinningen te behalen, maar het bood wel voldoende signalen dat een team de lat hoger heeft gelegd.

Ze waren niet tevreden met alleen maar deelname aan een mondiaal pronkstuktoernooi, door Zuid-Afrika te verslaan met 38 runs in Dharamsala en Bangladesh met 87 runs in Kolkata, maar ze legden een mijlpaal neer die hun veerkracht en vermogen om voor langere tijd te concurreren ondersteunde.

Vooruit kijken

Afgezien van drie T20I’s tegen Pakistan en een nog te bevestigen driehoeksreeks waarbij Ierland en Schotland betrokken zijn, hebben de Nederlanders, voorafgaand aan de T20 World Cup van volgend jaar, geen wedstrijden tegen de beste testlanden. Als we konden afgaan op de persconferentie van Ryan Cook vóór de wedstrijd, zien de zaken er ondanks de onzekerheden goed uit.

“Ik heb de coaches van een paar teams naar mij toe laten komen en vragen naar ons schema en hoe ze mogelijk in hun schema zouden kunnen passen, dus dat belooft veel goeds”, had Cook aan de vooravond van de wedstrijd onthuld. “Maar ik weet dat de internationale agenda’s behoorlijk vol zijn.”

De Nederlanders zullen vanaf februari volgend jaar vervolgens strijden in een World Cricket League 2 met acht teams, waarbij Namibië, Nepal, Oman, Schotland, de Verenigde Staten, Canada en de VAE betrokken zijn.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert