FINANCIEEL.com

Nederlander in Mallorca-poepvideo heeft spijt van ‘walgelijke’ daad AD.nl

Nederlander in Mallorca-poepvideo heeft spijt van ‘walgelijke’ daad AD.nl

De 25-jarige Nederlander die viraal ging nadat hij gefilmd was terwijl hij uitscheidend was op het hoofd van een slapende man op het eiland Mallorca, heeft vertelde het AD hij heeft ‘ongelooflijk spijt’ van zijn ‘vernederende en walgelijke daad’.

De man, die volgens de krant een reeks doodsbedreigingen heeft gekregen sinds de video dinsdag op sociale media verscheen, zei tegen de krant: “Ja, ik ben de dader en ik word nu gestraft”.

Sinds de film naar buiten is gekomen, durft de jongeman uit de Alblasserwaard naar eigen zeggen nog nauwelijks naar buiten te gaan. “Ik heb het gedaan en het is walgelijk, vernederend, verschrikkelijk. Alles wat mensen zeggen klopt, en ik wil de volledige verantwoordelijkheid nemen’, zei hij vertelde de krant.

“Maar dat mensen zeggen dat ik naar buiten moet worden gebracht en neergeschoten.. dat komt hard aan”, zei hij. “Mijn leven staat op zijn kop, net als dat van mijn familie. Ik overweeg zelfs om te emigreren.”

Het incident vond plaats rond 6.30 uur op de laatste dag van een korte trip. De dader was met zeven vrienden op het eiland voor een “gezellige tijd”, waarbij grote hoeveelheden alcohol in het spel waren. Na een nacht feesten ging de club waar de groep rondhing dicht en gingen ze naar de boulevard om iets te eten te zoeken.

“We zaten op dezelfde muur als de slapende man,” zei hij. “Ik was al 20 uur wakker, maar functioneerde nog steeds, hoewel ik ernstig onder invloed was… iemand riep ‘shit on him’, dus dat deed ik.”

Zonder dat de groep het wist, werd de act gefilmd door iemand anders die de video uploadde naar het socialemediakanaal Snapchat, aldus het AD. Binnen enkele uren was het de wereld rond gegaan.

Dronken toeristen

Het Spaanse vakantie-eiland worstelt al met hoe omgaan met dronken toeristen al jaren en club- en hoteleigenaren hadden de autoriteiten opgeroepen om voorafgaand aan dit seizoen hard toe te slaan.

“Wij Nederlanders werden altijd als goede toeristen beschouwd, maar dat imago vervaagt snel door dit soort dingen”, zegt Saskia Schwan, een Nederlandse hotelmanager op het eiland. “Nederlandse jongeren hebben respect en fatsoen verloren. Hoe slechter je je gedraagt, hoe cooler je bent.”

Bij een vechtpartij van twee jaar geleden op het eiland kwam een ​​groep jonge Nederlanders om het leven drie anderen in de gevangenis.

De 27-jarige Carlo Heuvelman stierf nadat hij herhaaldelijk tegen zijn hoofd was geschopt tijdens een vechtpartij die in juli 2021 uitbrak boven een barkruk. Hij raakte in coma en overleed later in het ziekenhuis.

De verdachten, afkomstig uit Hilversum, verbleven op dat moment in een villa op het eiland. Op één na vluchtten ze na het incident allemaal naar Nederland, op één na die de sleutel van de huurwoning in handen had.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert