FINANCIEEL.com

Nederland verruimt selectieregels Eurovisie na de flop van dit jaar

Nederland verruimt selectieregels Eurovisie na de flop van dit jaar

Publieke omroep AvroTros is van plan de selectiecommissie uit te breiden die de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival kiest, nadat dit jaar voor het eerst in acht jaar de finale van het concours niet is gehaald.

Bovendien zegt AvroTros dat dit ook zal gebeuren welkomstliederen zonder een genoemde artiest en, indien gekozen, zal de commissie de artiest op een later tijdstip selecteren. Er zijn echter geen plannen om een ​​nationale zangwedstrijd in te voeren om de beste inzending te vinden, zoals sommigen hebben gesuggereerd.

Songwriters, artiesten, producers en platenlabels kunnen tussen nu en 30 september “authentieke, opvallende en competitieve nummers” indienen voor “Europa’s beste muziekshow”.

Songfestivalfans hadden daarna opgeroepen tot verandering brandend daglicht, uitgevoerd door Mia Nicolai en Dion Cooper, slaagde er niet in genoeg stemmen te winnen om de Nederlander door te stoten naar de finale. Het optreden van het duo werd ook geteisterd door problemen en het nummer werd in de aanloop naar de halve finale aangepast zodat ze het live konden zingen.

Tot nu toe is de samenstelling van de nieuwe commissie niet openbaar gemaakt, maar de nieuwe leden zullen “vertegenwoordigers van de muziekindustrie” zijn, zei AvroTros. Voorzitter is, net als de vorige, Twan van de Nieuwenhuijzen

Het Eurovisie Songfestival 2024 vindt plaats in Malmö, Zweden.

Armin van Buuren, een van ’s werelds best verdienende dj’s, werd twee jaar geleden afgewezen door de commissie van het Nederlandse Eurovisie Songfestival.

vertelde Van Buuren Shownieuws in juni dat hij in 2021 samen een liedje had ingezonden met zanger Jaap Reesema. Maar de selectiecommissie koos ervoor relatief onbekende singer-songwriter S10, en haar intrede De Dieptedie kwam 11e.

Nederland heeft vijf keer het songfestival gewonnen, voor het laatst in 2019 toen Duncan Lawrence de hoofdprijs won Arcade.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Dutch News-service niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij berichten over zaken waarvan u ons vertelt dat ze er toe doen en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert