FINANCIEEL.com

Minder overbodige kantoren omgebouwd tot nieuwe woningen

Minder overbodige kantoren omgebouwd tot nieuwe woningen

Het voormalige ING-hoofdkantoor is verbouwd tot woningen. Foto: door Jan Derwig via Wikimedia Commons

Het aantal woningen dat ontstaat door het verbouwen van verlaten kantoorgebouwen en andere gebouwen tot woningen is vorig jaar opnieuw gedaald, meldt het Rijksbureau voor de Statistiek aldus CBS op maandag.

Vorig jaar werden door de transformatie van kantoren zo’n 3.000 appartementen gecreëerd, een daling van 30% ten opzichte van 2021, aldus het CBS.

Dit komt grotendeels doordat de gemakkelijkste transformaties al hebben plaatsgevonden, vertelt hoogleraar Peter Boelhouwer aan de Universiteit van Delft omroep NOS. Bovendien is er bij de ambtenarij minder capaciteit om de noodzakelijke procedures af te handelen, zegt hij.

Er werden meer woningen gecreëerd door andere gebouwen, zoals scholen en ziekenhuizen, te verbouwen, waardoor het totale aantal nieuwe woningen dat door de herontwikkeling van andere eigendommen werd gebouwd op 9.600 kwam.

Verbouwingen vormen een belangrijk onderdeel van de plannen van de regering om het tekort aan woningen te verzachten. In totaal steeg de Nederlandse woningvoorraad met 74,600 eenheden vorig jaar.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Nederlandse Nieuwsdienst niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij verslag doen van zaken die volgens u belangrijk zijn en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert