FINANCIEEL.com

Met nog twee dagen te gaan wordt november de natste ooit gemeten

Met nog twee dagen te gaan wordt november de natste ooit gemeten

Foto: N. van der Pas

November 2023 is nu al de natste november ooit gemeten, met een dubbele gemiddelde neerslag, zo blijkt uit cijfers van weerbureau KNMI.

Tot nu toe heeft de neerslag 150 millimeter bereikt en dat, bovenop de regenval in oktober, betekent dat de herfst van 2023 waarschijnlijk ook een van de natste ooit zal zijn. De meteorologische herfst loopt van 1 september tot en met 30 november.

Ook deze herfst was extreem warm. ‘De temperatuurstijging kan duidelijk in verband worden gebracht met de opwarming van Nederland door klimaatverandering’ aldus NOS-weerman Peter Kuipers Munneke. “De herfst warmt al tientallen jaren op en is nu 1,7 graden warmer dan een eeuw geleden. Dit najaar was het nog twee graden warmer.”

Hogere temperaturen leiden ook tot meer regen, zei hij, waarbij de hoeveelheid neerslag met ongeveer 7% stijgt voor elke extra graad temperatuur.

Het KNMI publiceerde zijn laatste klimaatvoorspellingen Vorige maand werd gezegd dat de Nederlandse zomers warmer zullen zijn en de winters natter naarmate de aarde warmer wordt. “Het zal elk seizoen warmer zijn, met meer tropische dagen en minder momenten waarop het de hele dag vriest”, aldus het agentschap.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Nederlandse Nieuwsdienst niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij verslag doen van zaken die volgens u belangrijk zijn en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert