FINANCIEEL.com

KNVB geeft rode kaart voor homofoob zingen

KNVB geeft rode kaart voor homofoob zingen

Hebben Nederlandse banken een rode kaart gegeven aan het idee van een verrekenkantoor? Foto: Depositphotos.com

De Nederlandse voetbalbond KNVB voert nieuwe regels in om homofoob gezang tijdens wedstrijden hard aan te pakken door scheidsrechters de bevoegdheid te geven om wedstrijden te stoppen.

Fans worden eerst via de luidspreker gewaarschuwd als het chanten te lang duurt en gericht is op individuen. Na een tweede waarschuwing kunnen scheidsrechters het spel dan tijdelijk stilleggen. Wie betrapt wordt op zingen, riskeert een stadionverbod van maximaal 18 maanden

Het besluit werd unaniem genomen door alle profclubs van het land tijdens een vergadering in juni en zal komend seizoen van kracht worden.

“Voetbal is van iedereen en dat betekent dat gezangen waarin het woord homo wordt gebruikt als belediging onaanvaardbaar is”, aldus de KNVB-chef betaald voetbal Marianne van Leeuwen. “We hebben besloten te stoppen en zullen de maatregelen die we nemen later evalueren om te zien of ze het gewenste resultaat opleveren.”

In 2020 lanceerde de KNVB haar OneLove-campagne die tot doel heeft het idee te promoten dat ‘iedereen in het voetbal zichzelf moet kunnen zijn’ en ‘iedereen te steunen die zich overal ter wereld gediscrimineerd voelt’.

Een uitrol met regenboogarmbanden tijdens het WK in Qatar werd echter gehinderd door FIFA-regels en ook twee Eredivisie-captains weigerden ze te dragen.

Ook experimenteert de KNVB met technologie om fans te helpen opsporen die racistische of discriminerende opmerkingen naar spelers schreeuwen.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Dutch News-service niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij berichten over zaken waarvan u ons vertelt dat ze er toe doen en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert