FINANCIEEL.com

Homomonument in Den Haag beklad met anti-Pride graffiti

Homomonument in Den Haag beklad met anti-Pride graffiti

Het monument en de regenboogbanken. Foto: ANP / Hollandse Hoogte / VRPress

Een monument in Den Haag ter nagedachtenis aan de vervolging van de internationale LHBTQ+-gemeenschap is door vandalen beklad met anti-homoteksten.

Ook de regenboogbanken naast het monument zijn vernield, meldt de stichting die het monument beheert dinsdag.

“Het bestuur van de stichting maakt zich grote zorgen over deze ontwikkeling, waarbij een herdenkingsplek is bedolven onder haatteksten”, aldus de stichting. Het lichaam heeft een formele klacht ingediend bij de politie over het vandalisme.

Mariëlle Vavier, hoofd antidiscriminatie van de gemeente Den Haag, noemde de graffiti ‘onaanvaardbaar’ en zei dat het monument en de banken zo snel mogelijk gerepareerd zullen worden.

“Het is de ergste vorm van vandalisme die voortkomt uit haat tegen homo’s”, zei ze. “Het monument is een symbool van acceptatie en vrijheid.”

De afgelopen maanden is er in heel Nederland een reeks homofobe aanvallen op eigendommen geweest. In mei staken vandalen een regenboogvlag in brand bij een LGBTQ+-club in Delft.

In april werd een bijeenkomst voor homoseksuele tieners in Eindhoven onderbroken door een groep van ongeveer 20 volwassenen die probeerden een regenboogvlag in brand te steken, terwijl vijf personeelsleden gewond raakten bij een aanslag op Dorothy’s dragbar in Groningen tijdens het paasweekend.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Dutch News-service niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij berichten over zaken waarvan u ons vertelt dat ze er toe doen en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert