FINANCIEEL.com

Dusan Tadic vertrekt bij Ajax, deur open voor toekomstige rol als coach

Dusan Tadic vertrekt bij Ajax, deur open voor toekomstige rol als coach

Dusan Tadic verlaat de Amsterdamse voetbalclub Ajax met onmiddellijke ingang, zo laat de club vrijdagavond weten.

De spits en aanvoerder had bij de club nog een contract tot 2024.

“We hadden hem graag gehouden, maar respecteren zijn wensen en wensen hem het allerbeste voor zijn toekomstige carrière”, zegt technisch directeur Sven Mislintat van Ajax in een verklaring op de website.

“Ajax heeft eerder met hem gesproken over zijn toekomstige loopbaan in verband met een rol als trainer en wij hebben hem verteld dat die deur open blijft staan.”

Tadic zei in een reactie op de website van Ajax dat hij vond dat de beslissing het beste was voor hemzelf en voor de club. “Dit is geen definitief afscheid”, zei hij. “Ik zal altijd Ajax-supporter blijven en ik hoop in de nabije toekomst terug te keren in een andere rol, namelijk als coach.”

Het was bekend dat de 34-jarige Serviër ontevreden was over de selectie- en transferstrategie van de club in aanloop naar het nieuwe seizoen. Hij is deze week niet op de training verschenen.

Tadic is vijf seizoenen bij de Amsterdamse club en is de laatste van de selectie die in 2019 onder Erik ten Hag de halve finale van de Champions League bereikte. In zijn tijd bij Ajax maakte Tadic 105 doelpunten in 241 wedstrijden.

Ajax kende vorig seizoen een ellendig seizoen, werd derde in de competitie en kwam niet verder dan de groepsfase van de Champions League.

Ook de staf van de club heeft veel te verduren gehad. Algemeen directeur Edwin van de Sar is inmiddels teruggetreden en Sparta-coach Maurice Steijn is aangetrokken als permanente opvolger van Alfred Schreuder, die in januari werd ontslagen

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Dutch News-service niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij berichten over zaken waarvan u ons vertelt dat ze er toe doen en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert