FINANCIEEL.com

De vermiste Nederlandse trawler, op weg naar Congo, ligt op zee

De vermiste Nederlandse trawler, op weg naar Congo, ligt op zee

Foto: Depositphotos.com

Een Nederlandse trawler die met twee bemanningsleden aan boord voor de kust van Afrika vermist raakte, is veilig aangetroffen en wordt door de Nigeriaanse marine naar de haven gesleept, meldt de lokale omroep Omrop Fryslân gezegd.

De voormalige vissersboot, die Urk verliet, zond op 5 november een noodsignaal uit en sindsdien is er niets meer vernomen. Gisteren wist de Nigeriaanse marine het signaal te lokaliseren en een reddingsmissie uit te sturen.

De boot Nederland verlaten enkele weken geleden met drie bemanningsleden aan boord nadat het was gekocht door een kerkgemeenschap in Congo die het wilde gebruiken om op sardines te vissen. Schipper Henk Visser verliet de boot in Gambia nadat hij ziek was geworden.

Visser vertelde bij de verkoop aan Nederlandse lokale media dat de boot minstens 70 jaar oud was, maar nog steeds in goede staat. Voordat hij op reis vertrok, werd hij groen geverfd, passend bij de kleuren van de nieuwe eigenaren

De lokale autoriteiten hebben contact met de Nederlandse politie, maar tot nu toe is er niets gezegd over wat er is gebeurd en waarom het twaalf dagen duurde om de boot te vinden.

Benie Zeilmaker, de broer van Corrie, een van de twee bemanningsleden, zei dat hij ongelooflijk opgelucht was toen hij vrijdagmiddag het goede nieuws hoorde. “Er viel een grote last van mijn schouders”, zei hij tegen NPO-radio. Het zal echter nog 30 tot 35 uur duren voordat het schip land bereikt, zei hij.

“Het kan zijn dat ze te weinig brandstof hadden”, zei hij. “Maar ze zijn net in Gambia geweest en je zou denken dat ze de brandstofmeter zouden controleren”, zei hij.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Nederlandse Nieuwsdienst niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij verslag doen van zaken die volgens u belangrijk zijn en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert