FINANCIEEL.com

De typisch Hollandse zomer zet door, het weekend wordt nat

De typisch Hollandse zomer zet door, het weekend wordt nat

Zomerstorm Poly bracht wind en regen. Foto: Nederlands Nieuws

Terwijl in Zuid-Europa broeierige recordtemperaturen heersen, is de zomer in Nederland tot nu toe relatief koel en nat geweest, zeggen weerexperts. nieuwswebsite Nu.nl.

Maar hoewel de temperaturen niet hoog zijn geweest en er af en toe een bui is gevallen, neemt het officiële regenwatertekort nog steeds toe, aldus de website.

Sinds 1 april is er meer water verdampt dan er is gevallen en dat betekent dat de grondwaterstanden nog steeds dalen. “Tussen mei en half juni viel er heel weinig regen”, zegt Peter Siegmund, klimaatexpert bij het KNMI-meteorologisch bureau.

Juni was de warmste en zonnigste sinds het begin van de metingen in 1901. Gemiddeld viel er slechts 24 millimeter regen in het hele land, vergeleken met 66 in een normaal jaar.

Meteorologen zeggen dat het huidige weerpatroon van buien en zonneschijn zal aanhouden en dat de kans bestaat dat het regenwatertekort kan worden ingehaald.

“Het gaat de komende twee weken veel regenen, eigenlijk elke dag. Er zal dus meer regen dan verdamping zijn,’ zei Siegmund.

Weerplaza-meteoroloog Roosmarijn Knol zei dat het moeilijk is om te voorspellen wat er meer dan twee weken vooruit zal gebeuren. “Er zijn sterke aanwijzingen dat we de komende drie weken te maken krijgen met een westenwind, die vanuit de oceaan komt”, zei ze.

En dat betekent dat Nederland, zei ze, meer “typisch” vochtig Nederlands zomerweer te wachten staat.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Dutch News-service niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij berichten over zaken waarvan u ons vertelt dat ze er toe doen en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert