FINANCIEEL.com

De hoopvolle treinexploitant Heuro wil Parijs en Londen bedienen

De hoopvolle treinexploitant Heuro wil Parijs en Londen bedienen

De Britse operator Eurostar, die momenteel het monopolie heeft op de hogesnelheidsverbindingen met Londen en Parijs, zal vanaf 2028 mogelijk concurrentie moeten krijgen van de nieuwe Nederlandse operator Heuro.

Heuro, een combinatie van ‘high-speed’ en ‘Europa’, wordt geleid door vader en zoon zakenpartners Roemer en Maarten van Biggelaar. Ze zijn van plan treinreizigers 16 dagelijkse retourdiensten naar Parijs en 15 naar Londen aan te bieden.

“Het aantal vluchten naar Parijs en Londen op één dag slaat eigenlijk nergens op. Alleen al naar Londen zijn er 55 vluchten. Deze mensen kunnen veel beter de trein nemen. En hier hebben we een prachtige tunnel onder het kanaal die onderbenut wordt”, vertelde Roemer van Biggelaar ADVERTENTIE.

Maarten van Biggelaar, die onder meer succesvolle ondernemingen als Planet Internet, The Box en zakenblad Quote onderneemt, wilde tien jaar geleden de markt betreden als concurrent van de Thalys (nu onderdeel van Eurostar), maar praat met de Franse vervoerder SNCF viel door … heen.

De vraag naar internationale treindiensten is sindsdien gegroeid, waarbij bijna 15 miljoen mensen van Amsterdam naar Londen en Parijs reizen, wat volgens de Van Biggelaars een nieuwe inspanning rechtvaardigt.

De frequentere diensten zullen de ticketprijzen verlagen, zei Van Biggelaar, maar hoeveel kon hij niet zeggen.

Twee van de zestien treinen naar Parijs vertrekken vanuit Groningen, waar volgens Van Biggelen voldoende vraag naar de dienst zal zijn en er ruimte is voor een onderhoudsdepot.

De nieuwe exploitant is momenteel bezig andere bedrijven te benaderen om de honderden miljoenen euro’s bijeen te brengen die nodig zijn om de plannen te realiseren.

“We hebben één investeringsronde gehad met twee investeringsmaatschappijen, één in New York en één uit Zwitserland. We zijn nu bezig met ronde twee”, aldus Van Biggelaar. Ook zijn er gesprekken gaande met treinfabrikanten. De treinen moeten snelheden tot 300 kilometer per uur kunnen halen en tussen de 450 en 550 passagiers kunnen vervoeren.

De nieuwe operator zal te maken krijgen met concurrentie om ruimte op het netwerk van anderen nieuwe kanshebbers, zoals de internationale operators Evolyn, Renfe en Trenitalia. Ook regionale operators Arriva en Qbuzz willen op de twee routes instappen.

Het vooruitzicht schrikt de Van Biggelaars niet af. “We hebben dit jaar veel mensen gesproken en veel marktonderzoek gedaan. We krijgen advies van voormalig directeuren van de Nederlandse Spoorwegen. We denken dat we dit voor elkaar kunnen krijgen”, zeiden ze.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert