FINANCIEEL.com

Datum voor vonnissen over moord op Marengo-gangland volgende week

Datum voor vonnissen over moord op Marengo-gangland volgende week

Rechtbank Amsterdam. Foto: Nederlands Nieuws

De Amsterdamse rechtbank zei vrijdag dat het begin volgende week de datum bekend zal maken voor de uitspraak in het gigantische gangland-proces dat bekend staat als het Marengo-proces.

Zeventien beklaagden staan ​​terecht, verdacht van het plegen van zes moorden en het plannen van nog een dozijn tussen 2015 en 2017 in de zogenaamde “Mocro-maffia”-drugsoorlog.

De bekendste van de mannen die terechtstaan, is de 43-jarige Ridouan Taghi, al enkele jaren de meest gezochte man van Nederland. Hij zou vanuit een villa in Marokko een groot cocaïne-imperium hebben opgebouwd, de drugs vanuit Zuid-Amerika naar Rotterdam hebben geïmporteerd en vervolgens door heel Europa hebben gedistribueerd.

Eerder dit jaar heeft Taghi’s advocaat, Inez Weski, was gearresteerd op verdenking van het helpen van haar cliënt bij het runnen van zijn drugsimperium vanuit de gevangenis. Er loopt ook een aanklacht tegen haar.

Door de arrestatie van Weski werd de uitspraak van het proces, oorspronkelijk gepland voor oktober, uitgesteld omdat Taghi op zoek was naar nieuwe advocaten.

Zijn nieuwe advocaten vroegen de rechtbank om negen maanden uitstel om vertrouwd te raken met het dossier. Aanklagers kwamen echter terug en wezen erop dat het proces was afgerond voordat Wenski werd gearresteerd en dat er geen reden was voor uitstel.

Advocaten van de andere beklaagden verzetten zich ook tegen verdere vertragingen en eisten de vrijlating van hun cliënten uit voorlopige hechtenis als het vonnis verder zou worden uitgesteld.

De rechtszaak, die begon in 2021, wordt geplaagd door geweld en corruptie. Een advocaat van een kroongetuige in de zaak, Derk Wiersum, kwam in 2019 om het leven. Twee mannen zijn veroordeeld van wat de aanklager een “ganglandhit” noemde en veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf.

Aanklagers ook geloof dat Taghi heeft besteld de moord op onderzoeksjournalist Peter R de Vries, die in 2021 werd vermoord. Tien mannen zijn aangeklaagd in combinatie met zijn overlijden.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Dutch News-service niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij berichten over zaken waarvan u ons vertelt dat ze er toe doen en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert