FINANCIEEL.com

Cruciale vergaderingen om het asielbeleid van de regering te doorbreken

Cruciale vergaderingen om het asielbeleid van de regering te doorbreken

Foto: Depositphotos.com

Het kabinet is in ‘kritische’ overleggen om te proberen overeenstemming te bereiken over nieuw asielbeleid.

Gisteravond om 21.30 uur begon een bijeenkomst van lijsttrekkers en Nederlandse media rapport dat premier Mark Rutte vrijdag tot een besluit wil komen, zo zet hij zijn drie coalitiepartners onder druk.

Rutte heeft gezegd dat hij naar aanleiding daarvan hardhandig wil optreden tegen bepaalde immigratie zorgen van zijn VVD-partij, zo aantallen asielzoekers zullen naar verwachting dit jaar toenemen en sommigen voorspellen noodsituaties als gevolg van een gebrek aan huisvesting.

Nederlandse media melden dat Rutte bereid is de regering te laten gaan val als er geen overeenstemming wordt bereikt, met name over asielzoekers en het recht van tijdelijke migranten om familieleden uit te nodigen zich bij hen te voegen.

De regering probeerde vorig jaar vluchtelingen te verbieden familieleden naar Nederland te halen, tenzij ze een permanente huisvesting hadden – na kritieke situaties met kampeerders buiten het aanmeldcentrum van Ter Apel. Het moest de wetgeving opschorten Januari nadat rechtbanken oordeelden dat het illegaal was.

De NOS meldt dat de ChristenUnie, de kleinste regeringspartij, het inperken van gezinsherenigingsrechten onaanvaardbaar vindt. De christen-democraten VVD en CDA pleiten voor verschillende rechten voor mensen die in aanmerking komen voor permanent asiel en voor degenen van wie de status tijdelijk is.

De ChristenUnie en D66 liberaal-democraten zijn het daar echter niet mee eens. Ook een wetsvoorstel om asielzoekerscentra en huisvesting over Nederland te spreiden, heeft moeite om overeenstemming te bereiken in het parlement.

Donderdag is de laatste parlementsdag voor de zomervakantie.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Dutch News-service niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij berichten over zaken waarvan u ons vertelt dat ze er toe doen en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert