FINANCIEEL.com

Cricket: Nederland wordt uitgeschakeld met een nederlaag van zeven wickets

Cricket: Nederland wordt uitgeschakeld met een nederlaag van zeven wickets

Door een sombere ineenstorting van de middenklasse met de knuppel zakte Nederland vrijdag af naar een nederlaag van zeven wickets tegen Afghanistan op het WK in Lucknow.

Sybrand Engelbrecht speelde een enkele hand van 58, maar kon niet voorkomen dat Nederland afbrokkelde naar 179 in de 47e over met maar liefst vier slagmensen op nul.

Met een set van 180 om te winnen, voegden de halve centurions Rahmat Shah en Hashmatullah Shahidi 74 toe voor het derde wicket om Afghanistan te helpen naar hun vierde overwinning van het toernooi te stijgen met 18,3 overs over en hun hoop op de halve finale levend te houden.

Dit was de vijfde nederlaag van Nederland in zeven wedstrijden en hoewel ze wiskundig gezien niet buiten beschouwing zijn gelaten voor een plaats in de halve finale, moeten ze hun resterende twee wedstrijden tegen Engeland en India met grote marges winnen en vertrouwen op andere resultaten die hun kant op gaan. .

Met de toegevoegde context van de acht beste teams op dit toernooi die zich kwalificeren voor de Champions Trophy die in 2025 door Pakistan wordt georganiseerd, zal Nederland, dat momenteel op de achtste plaats in de puntentabel staat, ofwel nog één overwinning nodig hebben, ofwel hopen dat Engeland en Bangladesh dat niet doen. Gebruik ze op basis van punten en netto run-rate.

Nadat ze de toss hadden gewonnen en ervoor hadden gekozen om als eerste te batten, bereikten de Nederlanders hun beste start in de eerste slagpowerplay van het toernooi door 66-1 te bereiken in tien overs.

Opener Max O’Dowd, die negen grenzen bereikte in zijn 42-run knock, profiteerde van slecht bowlen met nieuwe ballen om zijn terugkeer naar vorm te markeren, maar zijn run-out in de 12e over leidde tot een bekende ineenstorting waardoor zijn ploeg wegglipte. een voordelige 73-1 tot 97-5 voordat hij crashte naar 179.

De Nederlanders moesten hun slordige loop tussen de wickets betreuren toen vier van de vijf beste slagmensen opraakten, waaronder aanvoerder Scott Edwards na zijn eerste bal.

Voor een team dat er trots op is tussen de wickets te kunnen rennen, heeft Nederland negen wickets verloren door run-outs, de slechtste van dit toernooi.

“Onze draaitechniek en ons lopen tussen de wickets qua snelheid en zo, daar trainen we veel op”, zei de Nederlandse hoofdcoach Ryan Cook na de wedstrijd.

“Het is duidelijk dat vandaag de dag vier run-outs – en niet zomaar een run-out, nr. 2, 3, 4 en 5 in je slagvolgorde opraken – niet ideaal zijn.”

“Dus ja, we zullen terug moeten gaan en ernaar kijken, maar het zal ons niet tegenhouden, het maakt deel uit van het DNA van ons team en we zullen blijven proberen tussen de wickets door te rennen en elke run op waarde te schatten. zoals wij.”

Engelbrecht, die twee keer achter elkaar achter het wicket werd gedropt, benutte zijn tweede halve eeuw met 86 ballen en werd daarmee de belangrijkste puntenscorer van Nederland op het toernooi, waarmee hij Edwards ‘aantal van 204 punten overtrof.

Weinig druk

Off-spinner Mohammad Nabi was de favoriet van de bowlers, met zijn 3 voor 28, onderdeel van een zuinige viervoudige spin-bowlingaanval voor Afghanistan.

De achtervolging van Afghanistan, gadegeslagen door een gezonde menigte van meer dan 20.000 mensen, werd onderbroken door gedisciplineerd slaan en schoten met een laag risico, omdat de Nederlanders er niet in slaagden veel druk op het scorebord uit te oefenen.

Nadat opener Rahmanullah Gurbaz Logan van Beek langs de beenzijde naar Edwards had gehandschoend en Ibrahim Zadran werd gebowld op de eerste worp van Roelof van der Merwe na de powerplay, namen Rahmat Shah en schipper Hashmatullah Shahidi de controle over de achtervolging op 55-2 en voegden 74 runs toe.

Tegen de tijd dat de beendraaiende allrounder Saqib Zulfiqar, in het team van opener Vikramjit Singh, Rahmat Shah van zijn eigen bowling betrapte voor zijn eerste hoofdhuid van het toernooi, had Afghanistan nog maar 51 runs achter de rug en werd hij met gemak uitgeschakeld met 111 leveringen ongebruikt.

Nederland neemt het nu op woensdag 8 november (09.30 uur CEST) op in Pune in Pune, dat zich op de onderste plaats bevindt.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert