FINANCIEEL.com

Consumentenwaakhond gaat achter valse webshopkortingen aan

Consumentenwaakhond gaat achter valse webshopkortingen aan

Te veel webwinkels bieden valse kortingen aan en wie dat blijft doen, kan binnenkort een boete verwachten, zegt de Consumentenautoriteit ACM dinsdag.

De waakhond keek in de aanloop naar de feestdagen vooral naar online retailers die kleding, elektronica en bedden verkopen en constateerde dat een groot deel zich niet aan de nieuwe regels houdt die begin dit jaar zijn ingevoerd.

“Consumenten worden beïnvloed door de prijs, en kortingen zijn bijzonder verleidelijk. Maar het moet wel een echte korting zijn en geen trucje om klanten te lokken”, aldus ACM-directeur Edwin van Houten gezegd.

“De regels voor kortingen zijn duidelijk, maar we zien nog steeds te veel websites die nepkortingen aanbieden. Consumenten worden misleid. Het is ook een vorm van oneerlijke concurrentie. Het moet stoppen en daarom gaan we achter ze aan”,

Officieel geldt een prijs als korting als er in de afgelopen 30 dagen een verlaging is geweest van de laagste prijs waartegen een product is aangeboden. Dit is niet het geval als het product bederfelijk is, als het al die tijd niet op de markt is geweest of als er op het product oplopende kortingen zijn aangeboden, bijvoorbeeld van 10% tot 20% tot 30%.

De ACM constateert dat sommige bedrijven korting boden op een hogere prijs die bijvoorbeeld buiten de termijn van 30 dagen in rekening werd gebracht, of de oorspronkelijke prijs naast een kortingsprijs voor een kleinere versie van het product plaatsten.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Nederlandse Nieuwsdienst niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij verslag doen van zaken die volgens u belangrijk zijn en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert