Bol.com om banen te schrappen, te sparen terwijl de groei afvlakt

By Jernst van Waal

Foto: Depositphotos

Bol.com, de postordertak van de Ahold Delhaize-groep, gaat het personeelsbestand met zo’n 10% inkrimpen om de komende drie jaar € 225 miljoen te besparen.

De meeste van de 300 banen zullen verdwijnen door mensen die het bedrijf verlaten niet te vervangen, en de rest zal bestaan ​​uit het niet verlengen van tijdelijke contracten, de Financieel Dagblad donderdag gemeld.

Marketing- en inkoopbudgetten zullen ook worden onderzocht op mogelijke bezuinigingen, aldus de krant.

Het FD baseert zijn beweringen op een opname van een personeelsbijeenkomst eerder deze week, waarin topman Margaret Versteden het ontslag uiteenzette voor het personeel.

Versteden zei dat de groei, die aanzienlijk werd gestimuleerd door de coronaviruspandemie toen winkels werden gesloten, nu vlak is.

Eerder liet het bedrijf weten dit jaar een flinke omzetgroei te verwachten, maar die blijft nu op het niveau van 2021, aldus Versteden. Ook volgend jaar verwacht het bedrijf geen verdere groei, meldt het FD.

In augustus Ahold Delhaize geschrapte plannen om Bol.com op de Amsterdamse beurs te lanceren, omdat de marktomstandigheden daar niet goed genoeg voor waren.