FINANCIEEL.com

Atomic Blonde: Hollywood laat een Barbenheimer-bom vallen op NL

Atomic Blonde: Hollywood laat een Barbenheimer-bom vallen op NL

Het is een ‘meet cute’ die alleen Hollywood en internet kunnen opwekken. Barbie En Oppenheimer, twee radicaal verschillende Amerikaanse blockbusters, verschenen eerder deze week allebei in Nederland. De ongebruikelijke koppeling heeft al geleid tot lange rijen buiten bioscopen in het hele land.

Het heeft ook ‘Barbenheimer’ geïnspireerd, een popcultuur fenomeen dat heeft waarschijnlijk je social media-feeds gevuld met bewerkte filmposters en trailers met personages uit beide films. Filmfans over de hele wereld hebben zichzelf ook uitgedaagd om te kijken Barbie En Oppenheimer op dezelfde dag dit weekend tijdens het debat over welke het eerst gezien moet worden.

De wereldwijde filmindustrie gokt er sterk op dat deze twee tegenpolen de komende weken bioscoopbezoekers zullen aantrekken. Zowel bioscopen als studio’s kunnen wel een paar treffers na wat tot nu toe een pijnlijke zomer is geweest. Inflatie heeft dit jaar een grote hap genomen uit de wereldwijde speelgoedverkoop van de blondine.

In Nederland kijken bioscopen uit naar een lucratief weekend, vooral omdat het weer ongebruikelijk zal zijn koel en regenachtig. Een vroeg ‘Barbie Night’-debuut van Barbie in Bioscopen Trianon in Leiden op dinsdag leek rechtstreeks uit de film zelf te komen.

“Ik heb het hele jaar gewacht op Barbie!” vertelde een opgewonden deelnemer genaamd Charlotte aan de Leidsch Dagblad. “Ik was om middernacht op om kaartjes te reserveren voor de eerste show”, vertelde een andere Barbie-fan aan Dutch News.

In Leiden trokken twee uitverkochte vertoningen honderden bioscoopbezoekers, velen gekleed in roze, die gretig om de beurt poseerden voor foto’s in barbieboxen van mensenformaat bij de ingang, naast acteurs die opdoken als het titulaire personage en haar toekomstige ‘himbo’-vriendje Ken.

De vraag naar suikerspin Prosecco’s bij de concessiestand was zo groot dat het personeel ze in plastic bekers moest gaan schenken nadat de champagneglazen op waren.

In Rotterdam en Amsterdam zijn de afgelopen dagen groepen in het roze geklede bioscoopbezoekers gesignaleerd op weg naar hun lokale bioscopen. De tent in The Movies in Amsterdam vraagt ​​momenteel aan voorbijgangers: ‘Welke Kijk Jij Eerst?‘ [which will you see first?].

Dus welke film trekt de meeste bioscoopbezoekers hier in Nederland? Barbie trekt al veel publiek, maar komt ook het Nederlandse publiek uit voor een sombere, drie uur durende film over de theoretisch natuurkundige die aan de wieg stond van het Manhattan Project?

Barbie is momenteel te zien op maar liefst zeventien schermen in Amsterdam while Oppenheimer heeft er vijftien gevorderd. Beneden in Rotterdam, Oppenheimer heeft minstens zeventien en Barbie loopt met vijftien achter.

“Beide films lopen momenteel nek aan nek”, zegt een medewerker van de klantenservice van de onafhankelijke theaterketen die eigenaar is van The Movies en FilmHallen in Amsterdam vrijdagochtend tegen Nederlands Nieuws. “Ik zou zeggen dat ze allebei ongeveer hetzelfde aantal kaartjes verkopen en we hebben dit weekend al uitverkochte vertoningen voor beide films.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert