FINANCIEEL.com

Amsterdamse PvdA-leider overweegt landelijke partijleiding

Amsterdamse PvdA-leider overweegt landelijke partijleiding

Marjolein Moorman eerder dit jaar. Foto: Eva Plevier

De lijsttrekker van de Amsterdamse PvdA, die de PvdA vorig jaar in de Nederlandse hoofdstad naar de overwinning loodste bij de gemeenteraadsverkiezingen, heeft vertelde het Parool ze overweegt zich kandidaat te stellen voor het leiderschap van de gezamenlijke PvdA/GroenLinks-lei.

Marjolein Moorman vertelde de krant dat ze van plan was om tijdens het zomerreces over de kwestie na te denken nadat ze was gevraagd om erover na te denken door de partijleiding.

‘We hebben het er thuis over gehad’, zei ze. “De belangrijkste vraag is: ben ik de juiste persoon om het verschil te maken? Dat is het grote probleem.”

De PvdA werd vorig jaar de grootste partij in Amsterdam met negen raadszetels, en commentatoren schrijven dat voor een groot deel toe aan Moormans optreden, met name haar focus op gelijke kansen. Ze is momenteel hoofd onderwijs en armoedebestrijding van de stad.

Volgens het Parool verwachten ingewijden dat ze de stap zal zetten.

PvdA- en GroenLinks-leden moeten nog stemmen over de plannen van de partijen om één manifest en kandidatenlijst op te stellen voor de Tweede Kamerverkiezingen, die naar verwachting in november plaatsvinden.

Ook eurocommissaris Frans Timmermans wordt voorgesteld als potentiële campagneleider. Ook hij sluit niet uit dat hij Brussel verlaat voor de nationale politiek.

Volgens de meest recente peiling der peilingenzou een PvdA/GroenLinks-combinatie tot 16% van de stemmen kunnen behalen bij de Tweede Kamerverkiezingen, waardoor de gezamenlijke groep een goede derde wordt na de VVD en pro-boeren BBB.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl.

We zouden de Dutch News-service niet kunnen aanbieden en gratis kunnen houden zonder de genereuze steun van onze lezers. Met uw donaties kunnen wij berichten over zaken waarvan u ons vertelt dat ze er toe doen en u dagelijks een samenvatting geven van het belangrijkste Nederlandse nieuws.

Doe een donatie

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert